مرحله اول: آماده سازی سطح
پیش از اجرای مخلوط وارنیش اکریلیک، باید سطح مورد نظر را به طور کامل تمیز کرد. پاکسازی سطوح باید با دقت انجام شود، چرا که پس از اجرای وارنیش آلودگی ها زیر لایه های لاک می مانند و پاکسازی آن ها دیگر ممکن نخواهد بود. پاکسازی همچنین نقش مهمی در شفافیت نهایی سطوح خواهد داشت.
برای پاکسازی سطوح باید تمامی لکه ها و آلودگی های موجود در سطوح را با استفاده از صابون ها یا محلول های صابونی از بین برد. چربی زدایی و غبارروبی مهم ترین اقدامات برای آماده سازی سطوح محسوب می شوند.
نوع روش پاکسازی به سطح مورد نظر بستگی دارد. برای پاکسازی سطوح چوبی، می توان با استفاده از یک دستمال نمناک سطوح را غبارروبی کرد. علاوه بر این ها، پیش از اجرای وارنیش، سطوح باید به طور کامل خشک شده باشند.
مرحله دوم: آماده سازی لاک وارنیش اکریلیک
پیش از برداشت وارنیش، باید محتویات ظرف را به خوبی مخلوط کرد. سپس برای آماده سازی وارنیش، ابتدا باید مقدار مورد استفاده را از ظرف خارج کرد و با استفاده از آب یا تینر آن را به غلظت مورد نیاز رساند.
غلظت مخلوط نهایی به دمای محیط، سطح، وسعت آن و ابزار مورد استفاده اجرای لاک بستگی دارد. برای مثال برای اجرای لاک به وسیله غلتک بهتر است که مخلوط نهایی با استفاده از 5 تا 10 درصد آب رقیق شود. این درصد برای اجرای لاک به کمک قلم مو 10 تا 15 درصد است.
همچنین می توان وارنیش اکریلیک را به وسیله پیستوله اجرا کرد. این روش در بسیاری از موارد مناسب ترین روش اجرای وارنیش اکریلیک محسوب می شود. برای اعمال ورنی اکریلیک به وسیله پیستوله، وارنیش باید با 20 تا 25 درصد آب رقیق شود.
مرحله سوم: اجرای وارنیش اکریلیک
بهترین شرایط برای اعمال وارنیش اکریلیک، دمای بالاتر از 10 درجه سانتی گراد و رطوبت کمتر از هشتاد درصد است. همچنین بهتر است که دمای سطوح، سه درجه بیشتر از نطقه شبنم باشند.وارنیش در هر لایه باید با ضخامت کمی اعمال شود. همچنین برای اجرای لایه های بعدی، لایه قبلی باید به خوبی خشک شود. پیشنهاد می شود که پس از اجرای هر لایه 24 ساعت زمان صرف شود تا وارنیش به طور کامل خشک و سخت شود.
نکات مهم در استفاده از لاک وارنیش اکریلیک