رنگ نانو یک نوع رنگ مایع است که به روی سطوح مختلف اسپری می شود. همانطور که از نامش پیداست، رنگ نانو با استفاده از تکنولوژی نانو تولید می شود. این مایع رنگ حاوی ذرات میکروسکوپی است که اصطلاحا آن را نانو لوله می نامند که در صورتی که در شرایط خاص قرار بگیرند رفتارشان تغییر می کند.
این رفتار شامل چسبندگی و مقاومت این محلول رنگ می شود که پس از اسپری شدن و نشستن روی سطح رخ می دهد. رنگ نانو تقریبا روی هر سطحی قابل اجرا است و پس از خشک شدن بسیار سخت و مقاوم می شود.
علاوه بر اینکه رنگ نانو یک رنگ ساختمانی محسوب می شود، به دلیل مقاومت و استحکام بالایی که دارد مصارف صنعتی نیز دارد. همچنین ممکن است آن را با نام رنگ سرامیک یا رنگ خودرو نیز معرفی کنند چرا که رنگ آمیزی این دو سطح با رنگ های معمولی دشوار و در برخی شرایط غیرممکن است.
رنگ نانو یک رنگ بسیار مقاوم است که با ذرات بسیار ریز پوشش ایجاد می کند و پس از اجرا خیلی سریع به روی سطح می چسبد. این رنگ، لایه بسیار نازکی روی سطح ایجاد می کند که در ابتدا با چشم قابل رویت نیست اما لایه رویی آن خیلی زود خشک شده و دیده می شود. همین نازک و سبک بودن و در عین حال مقاوم بودن این رنگ است که آن را یک رنگ خاص و پرطرفدار ساخته است.
ویژگی های رنگ نانو ساختمانی
رنگ نانو یک اتصال شیمیایی بسیار قوی با سطح ایجاد می کند که موجب می شود سطح رنگ شده بسیار سخت و یکدست شود. این اتصال شیمیایی هیچ خطری برای اجرا کننده رنگ یا فردی که در محیطی که با این نوع رنگ، رنگ شده ندارد.اگر سطح متخلخل باشد، همانند سطح آجر، رنگ نانو منافذ سطح را پر می کند و موجب می شود این سطح ناهمسان به یک سطح صاف تبدیل شود.
همچنین این رنگ موجب می شود زبری سطح نیز از بین برود و سطح هموار شود.آلودگی و گرد و غبار روی سطح رنگ شده با رنگ نانو باقی نمی ماند و از روی آن سُر می خورد.سطح رنگ شده با رنگ نانو دیگر نسبت به قارچ، جلبک و خزه ضعیف نیست بنابراین سطح در هر شرایطی که باشد با هیچیک از این مشکلات مواجه نمی شود.