گلیسیرین در صنعت خوراکی:
معنی لغوی گلیسیرین یعنی شیرین که ازیک کلمه یونانی گرفته شده است.
این ماده در بدن انسان نیز تشکیل می شود، ارزش غذایی گلیسیرین درهرگرم کالری 4.3 می باشد، گلیسیرین قند الکلی است ونوعی کربو هیدرات کامل بشمار می رود.
مشخصات فنی گلیسیرین:
روش تولید:
به طور کلی می توان گلیسیرین را به طور طبیعی از منابع گیاهی و حیوانی به دست آورد چرا که تری گلیسیرید ها استر گلیسیرینی هستند که دارای کربوکسیلیک اسیدهای بلند زنجیر هستند. هیدرولیز، صابونی شدن یا ترانس استری شدن این تری گلیسیریدها باعث تولید گلیسیرین و همچنین مشتق اسید چرب می شود.
روش دیگر از طریق واکنش های پروپن است. یکی از مهم ترین این روش ها فرآیند اپی کلروهیدرین است. این فرآیند شامل کلراسیون پروپیلن و تولید آلیل کلرید است که با هیپوکلریت به دی کلرو هیدرین اکسید می شود و با یک باز قوی واکنش می دهد و اپی کلرو هیدرین می دهد. سپس اپی کلرو هیدرین هیدرولیز شده و گلیسیرین می دهد. فرآیندهای بدون کلر از پروپیلن شامل سنتز از آکرولین و اکسید پروپیلن است.
فواید و خواص روغن گلیسیرین:
گلیسیرین درکدام مواد غذایی بکارمی رود وبه چه شکل؟
برای کمک به غلیظ تر شدن مواد غذایی، برای کنترل سطح رطوبت آن ها یا تثبیت آن ها در صورت داشتن مخلوطی از آب و روغن به مواد غذایی اضافه می شود. این ماده عمدتاً در غذاهای فرآوری شده و شیرینی مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر یک ماده ارگانیک می خواهید که ازترکیب اکسیژن و هیدروژن به دست آمده باشد، گلیسیرین بهترین ماده است.
از گلیسیرین در صنعت داروسازی، غذایی و صنایع کاغذ و چاپ نیز استفاده می شود. گلیسرین علاوه بر خاصیت مرطوب کنندگی و نرم کنندگی، ویژگی درمان کنندگی هم داشته و در درمام بسیاری از مشکلات پوستی، موثر است.