خواص فیزیکی شیمیایی زانتان گام:
- رنگ پودری فایل به سفید.
- استفاده به صورت محلول.
- بسیار ویسکوز.
- محلول این ترکیب شیمیایی، سیالی غیر نیوتونی و از نوع سیال شبه پلاستیک.
- ویسکوزیته یا لزجت سیالات نیوتونی مانند آب به دما.
- سرعت بالا در انحلال درآب و همچنین انحلال در آب سرد.
روش تولید:
صمغ زانتان گام با تخمیر طبیعی ذرت، سویا، گندم یا کلم تولید می شود. باکتری ها قندهای موجود در این سبزیجات را هضم کرده و یک پلیمر قند پیچیده تولید می کنند. الکل به آن اضافه می شود تا از محلول خارج شود. سپس صمغ زانتان خشک شده و به پودری تبدیل می شود که در مواد غذایی و سایر محصولات قابل استفاده است.
کاربردهای زانتان گام:
محصولاتی خوراکی که بااستفاده از زانتان گام ساخته می شود:
- بستنی.
- سس سالاد.
- پودینگ ها.
- ماکارونی.
- نوشیدنی های فرآوری شده.
- مخلوط های نوشیدنی خشک.
- سس گوجه فرنگی و سس های دیگر.
- غذاهای منجمد مانند سیب زمینی سرخ کرده و غذاهای تازه.
- سس مایونز.
- سس گوجه.
- خردل.
- سالسا.
- شربت و سایر مواد افزودنی.
- جایگزین های گوشت و پنیر گیاهی / گیاهی.
- شیر نارگیل.
- آب گوشت آماده شده.
- سوپ کنسرو شده و بسته بندی شده.
- صمغ.
- ماست.
- پنیر دلمه.
- نان های بدون گلوتن و سایر کالاهای پخته شده.
- چیپس ذرت.
- فرآورده های گوشتی فرآوری شده.
- آب نبات.
محصولات غیر خوراکی که با زانتان گام ساخته شده است:
- خمیر دندان.
- شامپو.
- نرم کننده.
- لوازم آرایشی.
- رژ لب و مرهم لب.
- کرم پوست.
- مواد غذایی حیوان خانگی.
- مکمل های بدون نسخه.
- داروهای تجویز شده.
- رنگ پایه آب.
- مصالح و مواد ساختمانی.
- چسب.