صابون صنعتی چگونه به وجود آمد؟
صابون اولیه، با جوشاندن محلول خاکستر چوبی و چربی حیوانی به دست می آمده است. بعداز جوشاندن، یک ماده فوم مانند، بالای جوشانده به دست آمده جمع می شده است. زمانی که این ترکیب سردشد، به صابون تبدیل می شود.
نیکلاس لبلان، صابون ساز فرانسوی توانست روشی برای استخراج سود سوزآور (هیدروکسید سدیم) از نمک معمولی ایجاد کرد. (کلرید سدیم)، جایگزین عنصر خاکستر چوب صابون می شود.
شیمی دان فرانسوی یوجین میشل شورول فرایند تشکیل صابون (که در انگلیسی به آن صابونیزاسیون می گویند) را در شرایط شیمیایی بتن در سال 1823 قرار داد. در صابونی شدن، چربی حیوانی، که از نظر شیمیایی خنثی است، به اسیدهای چرب تجزیه می شود، که با کربنات های قلیایی واکنش می دهند و تشکیل می شوند. صابون، گلیسیرین را به عنوان یک محصول جانبی باقی می گذارد.
مراحل اولیه ساخت چیپس صابون:
برای تولید چیپس صابون به دو ماده اصلی نیاز داریم که عبارتند از:
1- قلیایی:
که امروزه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد هیدروکسید سدیم است. از هیدروکسید پتاسیم نیز می توان استفاده کرد. صابون های حاوی پتاسیم نسبت به صابون های حاوی سدیم، محلول در آب بیشتری ایجاد می کنند و بنابراین "صابون نرم" نامیده می شود. صابون نرم، به تنهایی یا همراه با صابون حاوی سدیم، معمولاً در محصولات اصلاح استفاده می شود.
2- چربی دام:
در گذشته چربی دام مستقیماً از کشتارگاه به دست می آمد. صابون سازان مدرن از چربی استفاده می کنند که به اسیدهای چرب تبدیل شده است. این امر بسیاری از ناخالصی ها را از بین می برد و به عنوان گلیسیرین به عنوان یک محصول جانبی تولید می شود. بسیاری از چربی های گیاهی از جمله روغن زیتون، روغن هسته خرما و روغن نارگیل نیز در ساخت صابون استفاده می شود.
مواد افزودنی برای افزایش رنگ، بافت و رایحه صابون استفاده می شود. عطرها و عطرها به مخلوط صابون اضافه می شوند