روش های تولید آمونیوم پرسولفات:
آمونیوم پرسولفات (Ammonium persulfate) یک ترکیب معدنی بی بو و بدون کریستال با فرمول شیمیایی NH4)2S2O8) یا H8N2O8S2 و جرم مولی 228.18 می باشد. این ماده یک عامل اکسید کننده قوی به شمار می رود که در شیمی پلیمر، تولید مواد شوینده و سفید کننده ها کاربرد دارد. پرسولفات آمونیوم یک اکسید کننده قوی است که در صورت قرارگیری در معرض حرارت و گرما، خواص خورندگی دارد.
این ماده که از آن به اختصار با عنوان APS نیز یاد می شود، به راحتی در آب حل شده و با افزایش دمای آب و گرم شدن آن، حلالیت آن نیز بیشتر می شود. آمونیوم پرسولفات به صورت کریستال های جامد سفید رنگ با قدرت اکسید کنندگی بالا تولید می شود، به راحتی رطوبت را جذب کرده و حالت کیک به خود می گیرد.
همچنین به تنهایی باعث سوزاندن نمی شود؛ اما ممکن است به صورت خود به خودی موجب سوزاندن و احتراق سایر مواد آلی شود. در دمای 120 درجه سانتی گراد تجزیه شده و از هم می پاشد. این ماده در بازار با نام های آمونیوم پروکسی دی سولفات، AP و APS نیز شناخته می شود.
روش های تولید:
به وسیله الکترولیز سولفات آمونیوم و اسید سولفوریک و نهایتا کریستالیزاسیون تولید می شود.
فرآیند های الکترولیتی آمونیوم سولفات و سولفوریک اسید، الکترولیت مایع را شکل می دهند. توسط الکترولیز کاملا خالص سازی می شود. HSO4 می تواند تخلیه شود و اسید پروکسی سولفات را در آند تولید کند که با واکنش آمونیوم سولفات به آمونیوم پرسولفات تبدیل می شود.
آمونیوم پرسولفات از طریق فیلتراسیون، کریستالیزاسیون و جدا سازی سانتریفیوژی به دست می آید که ترکیب نهایی خشک شده و آمونیوم پرسولفات به عنوان محصول نهایی وقتی ترکیب نهایی به غلظت مشخصی در آند برسد، به دست می آید.
واکنش آندی:
2HSO4 -2e —> H2S2O8
واکنش کاتدی:
2H++2e -> H2
(NH4)
2S2O4 + H2S2O8 —> (NH4)2S2O8 + H2SO4
کاربردهای مهم آمونیوم پرسولفات:
از مهم ترین کاربردهای این نوع پر اکسید در:
راهنمای ایمنی کار با آمونیوم پرسولفات:
در بلع زیاد معمولاً ورم مخاط مری و خونریزی اتفاق می افتد (فرد خون بالا می آورد) و در بلع کم معمولاً تنگی مری پیش می آید. چنانچه فرد در اثر بلع بیهوش شده باشد به وی چیزی نخورانید. در صورت هوشیاری فرد، دهانش را با مقدار زیادی آب شستشو دهید و سپس به اندازه ی یک لیوان آب به وی بخورانید.
استفاده از داروی تهوع آور در این موارد ممنوع است. معمولاً هنگام بلع بازها استفاده از آبلیمو، آب پرتقال و در بلع اسیدی استفاده از شیر و آنتی اسید تا حدی می تواند کمک کند.