برخلاف تفکر عمومی، تنها وسایل مورد نیاز برای نقاشی ساختمان، یک سطل رنگ و یک قلم مو نیست. از ابتدایی ترین ملزومات در نقاشی ساختمان، تینر است که اغلب مردم با آن آشنایی کافی ندارند. در این مطلب قصد داریم در مورد تینر، انواع آن، و همینطور کاربرد آن در زمینه های گوناگون اطلاعات بیشتری کسب کنیم.تینرها مایعات شیمیایی فراری هستند که به عنوان یک حلال، برای رقیق کردن انواع رنگ های پایه روغنی، به کار برده می شوند.
علاوه بر این، برای پاک کردن رنگ از قسمت هایی که نباید رنگی می شد هم از تینر استفاده می شود.تینر از اصلی ترین ابزاری است که در نقاشی ساختمان ها به کار می رود. تینر در بهبود خواص رنگ تأثیر بسیاری دارد. تینر از مواد معدنی ای ساخته می شود که از مواد پایه نفتی استخراج می شود. به همین دلیل است که تینرها، محلول های قابل اشتعالی هستند و نقطه اشتعال شان حدودا 40 درجه سانتی گراد است.
عموما از تینر برای حذف رنگ از روی سطوح و ابزار و تجهیزات مختلف مانند برس، غلطک، و سایر لوازم استفاده می کنند. اما از آن جایی که رنگ های پایه روغنی ویسکوزیته بالایی دارند، کاربرد شان در صنایع مختلف محدود می شود. به همین دلیل، با ترکیب کردن تینر با رنگ های پایه روغنی، آن ها را رقیق تر از حالت اولیه کرده و برای رنگ آمیزی محیط مناسب می کند. تینر در تعیین زمان خشک شدن رنگ و همینطور خواص نهایی آن تأثیر بسزایی دارد.
انتخاب درست تینر و استفاده از مقدار کافی آن بر ویسکوزیته، سرعت خشک شدن، قابلیت اسپری، خاصیت برس خوری، و بسیاری از خواص دیگر رنگ ها تأثیر گذار است. با استفاده از مقدار کافی تینر می توان ویسکوزیته رنگ را کاهش داد و آن را در اپلیکاتور های اسپری رنگ استفاده کرد.از دیگر کاربرد های ساده، اما مهم تینر این است که بعد از باز شدن درب رنگ، می توان با کمک آن از سفت شدن رنگ جلوگیری کرد.
رنگ های روغنی و پایه روغنی که گران روی بالایی دارند، نمی توانند در دستگاه پیستوله رنگ به شکل اسپری مورد استفاده قرار گیرند. بنابراین، با اضافه کردن تینر به آن ها، فاصله بین مولکول رنگ دانه ها افزایش داده می شود و می توان محلول رنگی به دست آمده را به صورت افشانه استفاده کرد. این کار علاوه بر پیش برد امور، به لحاظ اقتصادی هم به نفع صنعتگران و فعالین حوزه نقاشی است. چون علاوه بر کاهش هزینه ها، سرعت کار را هم افزایش می دهد.