رنگ آنتی باکتریال از ترکیبات مختلفی ساخته شده است اما ترکیباتی که باعث کشنده شدن آن ها در برابر میکروب ها و باکتری ها شده دو نوع میکروارگانیسم است. یک میکروارگانیسم بسیار قوی که به کشنده میکروب ها معروف است و در انگلیسی با اصطلاح microbicidal شناخته می شود و ترکیب دیگر هم از رشد قارچ ها و میکروب ها در روی سطح رنگ آمیزی شده جلوگیری می نماید که به biostatic معروف شده است.
البته اصلی ترین دسته همان دسته میکروب کش است که در تولید ضدعفونی کننده ها نیز استفاده می شود و باعث نابودی میکروب ها می گردد. دقت کنید که سلول های پایه ای و اصلی قارچ ها و میکروب ها و حتی انسان ها شباهت های زیادی با یکدیگر داشته و اشتباه نادرست از این مواد می تواند سلامتی انسان را نیز به مخاطره بیندازد.
استفاده دوز کم این ترکیبات در رنگ سبب شده تا نگرانی از این بابت وجود نداشته باشد. همچنین باید خاطر نشان کنیم که ذرات آنتی باکتریال مورد استفاده در رنگ ها در صنایع و محصولات دیگری هم مورد استفاده قرار می گیرد.
برای مثال در تولید انواع ظروف پلاستیکی، در صنعت کشاورزی و محصولات شیمیایی مربوط به آن، در نساجی و پارچه بافی، در پزشکی، تولید لوازم خانگی مانند یخچال و حتی در برخی از البسه ها نیز شاهد استفاده از این مواد هستیم.
این نوع رنگ با توجه به مزیت هایی که دارد، می تواند سطوحی کاملاً پاک و عاری از هرگونه بیماری و میکروب ایجاد نماید. انواع باکتری های شایع در دور و بر ما که اتفاقاً مقاومت بسیار بالایی هم در محیط دارند، به راحتی با استفاده از ترکیبات این رنگ از بین رفته و جلو رشد و نمو آن ها گرفته می شود.با توجه به تایید این رنگ توسط دانشکده پزشکی دانشگاه تهران، در حال حاضر شاهد استفاده از آن در محیط های بسیار مختلفی هستیم.پرکاربردترین محل های استفاده از این رنگ در حال حاضر محیط های زیر می باشند:
البته با توجه به ویژگی هایی که در رنگ آنتی باکتریال شاهد هستیم، امکان استفاده از آن در محیط های معمولی نیز وجود داشته و هیچ محدودیتی از این بابت وجود ندارد.