پرایمرهایی که امروزه برای بالا بردن مقاومت در برابر خوردگی برای سطوح مختلف مورد استفاده قرار کمی گیرند، بر پایه مواد متفاوتی هم تولید می شوند. تنوع زیادی از پرایمرها را می توانید در بازار تهیه کنید که هر یک مزایا و معایب خاص خودش را نیز دارا است.
برای مثال برخی از پرایمرها بر پایه اپوکسی ها ساخته می شوند که از آنها می توان برای محافظت سطوح مختلفی اعم از ستون بتنی استفاده نمود. پلی اورتان نیز ماده دیگری است که به عنوان ماده پایه ای برای ساخت پلیمر مورد استفاده قرار می گیرد. این تفاوت در ساختار به دلیل نوع رنگدانه های ضد خوردگی است که در این محصول مورد استفاده قرار می گیرد.
از جمله مهم ترین رنگدانه های ضد خوردگی مورد استفاده در این محصول می توان به فسفات روی، کرومات روی، فسفریک اسید و برخی ترکیبات دیگر اشاره کرد. این رنگدانه های متفاوت هستند که باعث به وجود آمدن پوشش های مختلف کمی شوند. حتی برای مواردی خاص مانند زمان هایی که فلزات در آب غوطه ور هستند این نوع رنگدانه های ضد خوردگی است که باید در ترکیب اولیه پرایمر ضد خوردگی نسبت به شرایط معمولی متفاوت باشد.
برای تشریح ویژگی پرایمر ضد خوردگی با یک چالش بسیار بزرگ روبرو هستیم. همان طور که در بخش های قبلی مقاله متوجه شدید، این محصول از ترکیبات بسیار متفاوتی ساخته می شود که هر یک ویژگی های خاص خود را دارند. از این رو ممکن است برخی از ویژگی هایی که در ادامه تشریح می کنیم، برای برخی از محصولات ضعیف وجود نداشته باشد.مهم ترین و عمومی ترین ویژگی پرایمر ضد خوردگی به شرح زیر است: