روش تصفیه آب با کربن اکتیو Activated Carbon:
روش تصفیه آب با کربن فعال یکی از پرکاربرد ترین روش های تصفیه آب است. کربن در انواع دستگاه تصفیه آب خانگی و نیمه صنعتی استفاده میشود. کربن اکتیو می تواند سموم و مواد شیمیایی درون آب، به خصوص کلر را از آب پاکسازی کند و آب بسیار با کیفیتی را در اختیار مصرف کننده بگذارد.
کربن اکتیو گرانولکربن فعال یا کربن اکتیو زمانی ایجاد میشود که مواد آلی با محتوای کربن بالا مانند زغال سنگ و چوب یا پوسته نارگیل به گونه ای حرارت داده شوند که تبدیل به زغال شوند. سپس ماده زغال مانند حاصل شده، به گونه ای تغییر شکل میابد که به ماده ای تبدیل شود که دارای تخلخل باشد و استفاده از آن بتواند سموم موجود در آب را از بین ببرد.
برای مثال در دستگاه تصفیه آب هیوندای، سه فیلتر از جنس کربن به کار رفته است. فیلتر مرحله 2 به نام کربن پودری و برای جذب کلر موجود در آب به کار میرود.
فیلتر مرحله 3 با عنوان کربن بلاک که به طور مستقیم از کربن اکتیو در آن استفاده شده است. همچنین فیلتر مرحله 5 دستگاه تصفیه آب هیوندای H700 که پست کربن نام دارد و وظیفه حذف بو و طعم بد آب را دارد.
کربن اکتیو چگونه آب را تصفیه میکند ؟
روش تصفیه آب کربن اکتیو فقط و فقط با خاصیت جذب مواد است. وقتی که آب از فیلتر کربن اکتیو عبور میکند، تمام آلاینده هایی که از روزنه های این فیلتر کوچک تر باشند، در آن جذب میشوند و مولکول های آب از آن نفوذ میکند.
در همان زمان برای جذب مواد شیمیایی موجود در آب هم فیلتر کربن اکتیو برنامه دارد. کربن اکتیو با بار مثبت، یون های با بار منفی و آلاینده درون آب مانند کلر را به خود جذب میکند. به این صورت آب هم از شر آلاینده های فیزیکی خلاص میشود و از نظر آلاینده های شیمیایی پاکسازی میشود.
مزایای استفاده از کربن اکتیو:
معایب استفاده از فیلتر کربن اکتیو:
برای افزایش طول عمر فیلتر کربن نیاز به استفاده از یک فیلتر مکانیکی مثل فیلتر الیافی است.
ویروس ها را از آب نمی تواند حذف کند.
در صورتی که سختی آب بسیار بالا باشد، از حذف مواد معدنی و مواد جامد محلول در آب ناتوان است.
جریان آب خروجی از شدت چندان بالایی برخوردار نیست.