دستگاه تصفیه آب اولترافیلتراسیون Ultrafiltration (UF):
سیستم تصفیه آب اولترافیلتراسیون یکی از انواع دستگاه تصفیه آب است. مهم ترین مرحله ای که این سیستم برای تصفیه آب دارد، فیلتر UF میباشد. این فیلتر از روزنه های بسیار کوچکی تشکیل شده است. روزنه های اولترافیلتراسیون از 0.01 تا 0.02 میکرون است.
این روزنه های کوچک موجود روی غشای فیلتر UF اجازه می دهد تا آلاینده های موجود در آب حذف شود. همچنین به مواد معدنی موجود در آب اجازه باقی ماندن در آب را می دهد. این غشای نیمه نفوذپذیر از فیبر توخالی با تخلخل های بین 0.01 تا 0.5 میکرون ساخته شده است.
از آنجایی که فیلتر UF اولترافیلتراسیون نمی تواند مقدار زیادی از مواد جامد محلول در آب را حذف کند، این سیستم تصفیه آب برای مناطقی که دارای آب سخت هستند و TDS بالایی دارند، مناسب نیست.
یکی از مزیت های سیستم تصفیه آب اولترافیلتراسیون نسبت به روش اسمز معکوس است که UF نیاز به پیش تصفیه شدن آب ندارد. همانطور که در قسمت اسمز معکوس اشاره شد، به دلیل اینکه فیلتر ممبران اسمز معکوس نسبت به کلر دچار آسیب میشود، نیاز است که از فیلتر های کربن اکتیو قبل از ممبران استفاده شود. اما روش تصفیه آب اولترافیلتراسیون، توانایی حذف کلر را نیز دارد.
اما طبیعی است که برای هر چه بالاتر بردن کیفیت آب تصفیه شده، در کنار فیلتر UF از فیلتر های دیگری نیز استفاده میشود. فیلتر هایی مثل کربن اکتیو فیلتر های الیافی مرحله 1 و برخی اوقات از فیلتر ممبران اسمز معکوس.
کاربردهای صنعتی و فرآیند بازیافت فاضلاب نیز از دیگر موقعیت هایی است که از فناوری اولترافیلتراسیون استفاده میشود.
سیستم تصفیه آب اولترافیلتراسیون چگونه کار میکند؟
طریقه کارکرد روش تصفیه آب UF شباهت زیادی به سیستم اسمز معکوس دارد.
زمانی که آب از طریق شلنگ های اتصال به فیلتر UF میرسد، غشای فیلتر UF با اندازه تخلخل نزدیک به 0.01 میکرون، تمام جامدات بزرگ تر از این مقدار را جذب میکند. بنابراین آب نسبتا خالص از فیلتر عبور کرده و جامدات به سطح غشای UF میچسبند.
مزایای سیستم تصفیه آب اولترافیلتراسیون:
معایب روش تصفیه آب اولترافیلتراسیون:
نمی تواند طعم و بوی کلر را از آب حذف کند.
مواد جامدی که محلول در آب هستند، مانند نمک، فلوراید و موارد دیگر نمی تواند حذف کند.
در برابر ترکیبات آلی فرار روش مناسبی به شمار نمیرود.