روش اسمز معکوس در سیستم تصفیه آب:
سیستم تصفیه آب اسمز معکوس از با کیفیت ترین روش ها برای تصفیه کردن آب است. دستگاه های تصفیه آب موجود در ایران به خصوص دستگاه تصفیه آب ایرانی از این سیستم تصفیه آب استفاه میکنند.
دستگاه هایی که با این سیستم به تصفیه کردن آب میپردازند معمولا با یک فیلتر به نام ممبران اسمز معکوس همراه هستند. این سیستم آلاینده های معدنی و آلی را از آب حذف میکند و آب را با بهترین کیفیت در اختیار مصرف کننده قرار می دهد.
ممبران اسمز معکوس توانایی حذف اکثر مواد شیمیایی و آلوده کننده درون آب را دارد. موادی که این سیستم در دفع آن ها قابلیت خوبی را از خود نشان نمی دهد، ترکیبات آلی فرار محلول در آب، برخی از آفت کش ها و حلال ها و کلر درون آب است.
فیلتر ممبران نسبت به کلر آسیب پذیر است. یعنی اگر کلر به آن برسد ممکن است که غشای نازک آن را دچار آسیب بکند. به همین دلیل است که دستگاه های تصفیه آب اسمز معکوس معمولا از چند فیلتر کربن اکتیو قبل از رسیدن آب به ممبران استفاده میکنند.
دستگاه تصفیه آب خانگی با سیستم اسمز معکوس RO معمولا با یک پمپ و یک مخزن ذخیره همراه است. اما به چه دلایلی این دو قطعه همراه با سیستم اسمز معکوس هستند ؟
مخزن ذخیره:
به دلیل اینکه آب خروجی از دستگاه تصفیه آب جریان کمی را دارد، معمولا از مخزن برای ذخیره آب استفاده میشود تا شدت جریان آب خروجی از شیر برداشت به اندازه کافی و قابل استفاده باشد.
پمپ تصفیه آب:
ممبران اسمز معکوس برای اینکه بتواند آب را به بهترین شکل ممکن تصفیه کند، نیاز به فشار آب بالایی دارد. این فشار آب توسط پمپ دستگاه تصفیه آب تامین میشود.
سیستم تصفیه آب اسمز معکوس چگونه کار میکند ؟
در روش اسمز معکوس مولکول های آب از یک غشای نیمه تراوا که همان فیلتر ممبران است عبور داده میشوند. در این عبور از غشاء، مواد آلاینده ی محلول در آب از آن جدا شده و آب با درصد خلوص بسیار بالایی تصفیه میشود.
جهت جریان آب از غلظت کمتر به غلظت بیشتر است. در سیستم اسمز معکوس این جهت تغییر میکند. این تغییر جهت با اعمال یک نیروی خارجی اتفاق میفتد.
اندازه منافذ غشای اسمز معکوس می تواند تا اندازه 0.0001 میکرون کوچک باشد، که باعث می شود 99 درصد آلودگی های موجود در آب از جمله میکروارگانیسم هایی مانند باکتری و کیست را از بین ببرد.
مزایای استفاده از سیستم اسمز معکوس:
معایب استفاده از سیستم تصفیه آب اسمز معکوس: