لسیتین (Lecithin) هیدرولیز شده:
برای تعدیل عملکرد لسیتین به این منظور که مناسب استفاده در یک محصول خاص شود، ممکن است این ماده به صورت آنزیمی هیدرولیز شود. در حالت هیدرولیز شده مقداری از فسفولیپید یک اسیدچرب به وسیله phospholipseجدامی شود.به این فسفولیپیدها lysophosphidipid گفته می شود.
دانه های کشاورزی اصلاح نژاد شده به عنوان منبع لسیتین:
همان طور که گفته شد لسیتین به مقدار زیادی فرآیند می شود. بنابراین، پروتیین اصلاح شده(GM) و یا DNA از گیاه اصلی اغلب قابل تشخیص از لسیتین به دست آمده از گیاهان اصلاح نشده non-GM نمی باشد. با این وجود، نگرانی های مشتریان در مورد مواد غذایی اصلاح شده حتی به مواد غذایی با خلوص بالا مثل لسیتین هم رسیده است.
این نگرانی ها باعث تغییر در قوانین اتحادیه اروپا در سال 2000 شد وقتی که قوانینی وضع شد که منجر به الزام برچسب گذاری مواد غذایی به دست آمده از گیاهان اصلاح ژنتیکی می شود.
وچون تقریبا تشخیص منبع تولیدکننده این ترکیب غیرممکن است، اتحادیه اروپا از کسانی که می خواهند، لسیتین را به اتحادیه اروپا بفروشند می خواهد که یک سیستم دقیق برای تشخیص بارگیری و ارسال محصولات کشاورزی را دنبال کنند.
خواص و کاربردها:
لسیتین ها خواص امولسیفایری و روان سازی دارند و به عنوان سورفکتانت شناخته می شوند. آن ها به صورت کامل در بدن انسان متابولیزه می شوند.بنابراین به خوبی توسط انسان ها تحمل می شوند. و غیر سمی می باشند.
ترکیبات اصلی این ماده در حالت تجاری گرفته شده از دانه سویا عبارتند از:
ماده و درصد:
لسیتین در مواد غذایی مورد استفاده انسان ها، خوراک حیوانات، مصارف دارویی، رنگسازی و صنایع کاربرد دارد.