کاربرد نرمال بوتانول در صنایع غذایی:
نرمال بوتانول از تخمیر کربوهیدرات ها در تعدادی از نوشیدنی های الکلی به دست می آید. همچنین در مواد غذائی دیگر مثل شیرهای فرآوری شده، پنیر، برنج پخته شده و مواد دیگر دیده می شود. همچنین در سرخ کردن عمیق در روغن ذرت، روغ دانه کتان و trilinolein تولید می شود.
نرمال بوتانول در غلظت های پایین، ترکیب طبیعی بسیاری از نوشیدنی های الکلی است.
n-butanol به عنوان ماده اولیه در طعم دهنده های مصنوعی و فرآوری شد استفاده می شود و برای استخراج پروتئین بدون لیپید از زرده تخم مرغ و مواد طبیعی طعم دهنده و روغن سبزیجات کاربرد دارد.
تولیدکنندگان نرمال بوتانول:
از پتروشیمی شازند اراک واقع در جاده اراک به سمت بروجرد به عنوان عمده ترین تولیدکننده نرمال بوتانول می توان نام برد، که واحد مربوط به تولید بوتانول ها در سال 1374 به بهره برداری رسید. همچنین باید اشاره کرد که 9/34 درصد از بورس اوراق بهادار تهران متعلق به پتروشیمی شازند اراک است.
msds نرمال بوتانول:
نرمال بوتانول مایع، به شدت چشم ها را آزار می دهد، و تماس مداوم با پوست می تواند باعث التهاب شود و النهاب سیستم تنفسی فقط در غلظت های بالا رخ می دهد.
با نقطه اشتعال 35Co خطر آتش گرفتن متوسطی دارد. تا حدودی بیش تر از نفت سفید و یا سوخت دیزلی قابلیت اشتعال دارد.
اثر آرامبخش آن بر روی سیستم عصبی مرکزی مانند اتانول یک خطر جدی است. هنگام کار کردن با n-butanol در فضای بسته، هرچند که آستانه تحمل بو به مراتب کمتر از غلظتی است که بتواند هرگونه اثر نوروبیولوژیکی داشته باشد.