بیشترین کاربرد های این فلز به ترتیب در فیبر نوری، نور مادون قرمز، کاتالیزور های پلیمر ساز، الکترونیک و سلول های خورشیدی و شیمی درمانی می باشد. در ادامه برخی از این موارد را به طور خلاصه بررسی خواهیم کرد:
نور
ژرمانیوم دی اکسید یا همان ژرمانیا با فرمول شیمیایی GeO2 دارای ضریب شکست بالایی بوده و پاشندگی نور کمی دارد. این ویژگی ها، این ترکیب را برای ساخت مواردی چون لنز دوربین های واید، میکروسکوپ و بخش اصلی فیبر های نوری بسیار مناسب و کارآمد کرده است.از آن جا که این فلز در طول موج های مادون قرمز شفاف و نامرئی است، یک ماده مادون قرمز مهم به شمار می آید که به راحتی برش داده شده و در لنز ها و پنجره ها مورد استفاده قرار می گیرد.
این فلز همچنین به عنوان چشمی جلو در دوربین های تصویربرداری حرارتی یا همان آشکارساز های مادون قرمز و برای تشخیص نقاط گرم به کاربرده می شود. ژرمانیوم به دلیل نامرئی بودنش در محدوده طول موج مادون قرمز به طور گسترده ای در طیف سنج های مادون قرمز و همچنین سایر تجهیزات نوری که به آشکار ساز های مادون قرمز بسیار حساس مجهزند مورد استفاده قرار می گیرد.
الکترونیک
آلیاژ سیلیسم-ژرمانیوم به سرعت در حال تبدیل شدن به اصلی ترین ماده نیمه رسانا مورد استفاده در مدار های یکپارچه و ریز تراشه های پر سرعت می باشد. مدار هایی که از ویژگی های خاص این آلیاژ بهره می برند بسیار سریع تر از مدار هایی اند که تنها از سیلیسیم تهیه می شوند.
تراشه های ساخته شده از این آلیاژ عملکرد بسیار سریعی داشته و در عین کارایی بالایی که دارند، هزینه کمتری را نسبت به تراشه های سیلیسیمی بر عهده تولید کننده می گذارند. صفحات خورشیدی و چراغ های LED با روشنایی بالا که برای چراغ های جلوی اتومبیل و نور پس زمینه نمایشگر های LCD از دیگر زمینه های کاربرد فلز ژرمانیوم هستند.
نکته جالب توجه دیگر آن است که این آلیاژ در حال جایگزینی آلیاژ آرسنید گالیم در دستگاه ارتباط از راه دور بوده و در زمینه ارتباطات به سرعت در حال پیشروی می باشد.از جمله کاربرد های دیگر فلز ژرمانیوم می توان به موارد زیر اشاره کرد: