تفاوت بین فسفر و فسفریک اسید:
فسفر یک ماده معدنی است که در طبیعت یافت می شود درحالی که فسفریک اسد ساخته دست انسان است.این ماده در کاربرد های مختلفی از جمله خوراکی ها استفاده می شود که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
موارد استفاده فسفریک اسید:
حدود 90 درصد اسید فسفریک به عنوان کود شیمیایی استفاده می شود. این ماده به صورت عمده به سه نمک فسفات به عنوان کود شیمیایی تبدیل می شود که شامل سدیم تری پلی فسفات TSP، دی آمونیوم هیدروژن فسفات DAP و مونو آمونیوم دی هیدروژن فسفات MAP هستند.
فسفات ها در روش ها و کاربرد های متفاوت دیگر هم استفاده می شوند که از جمله آنها می توان به مکمل های غذایی برای گاو و خوراک تغذیه خوک و ماکیان اشاره کرد.
گرچه کاربرد های فسفات ها در شوینده ها در بسیاری از کشور ها منسوخ شده است، اما هنوز به عنوان اسید در بسیاری از کشور ها استفاده می شود.
این ماده با درجه مواد غذایی برای اسیدی کردن غذاها و نوشیدنی هایی از جمله انواع کولا و مرباها، استفاده می شود. نوشابه های نوشابه حاوی اسید فسفریک، که شامل کوکاکولا است، گاهی اوقات فسفات سودا یا فسفات نامیده می شوند.
اسید فسفریک در نوشابه ها می توانند باعث فرسایش دندان شوند. همچنین می تواند در تشکیل سنگ کلیه به ویژه در افرادی که قبلاً سنگ کلیه داشته اند، نقش داشته باشد.
کاربردهای خاص اسید فسفریک شامل:
ایمنی:
رابطه ای بین مصرف طولانی مدت کولا و پوکی استخوان به طور منظم در زنان مسن (اما نه در مردان) نشان داده شده است. تصور می شد این امر به دلیل وجود این ماده باشد و مشخص شد که خطر ابتلای خانم ها برای کولا های قندی و کافئین دار نسبت به رژیم های غذایی و انواع کافئین دار بیشتر است، در مقایسه با مصرف بیشتر کولا در ارتباط با تراکم استخوانی کمتر است.
در غلظت های متوسط، محلول های این اسید برای پوست تحریک کننده هستند. تماس با محلول های غلیظ می تواند باعث سوختگی شدید پوست و آسیب دائمی چشم شود.