سدیم گلوکونات:
سدیم گلوکونات، نمک سدیم از اسید گلوکونیک است که از طریق فرایند تخمیر گلوگز تولید می شود. هم به صورت مایع و هم به صورت جامد و گرانول( حالت شکر) قابل عرضه است و سفید و بدون بو می باشد. املاح برجسته این ماده، دارای قدرت کیلیت بسیار خوبی می باشد.
خصوصیات گلوکونات سدیم:
نام های شیمیایی: سدیم گلوکونات، نمک سدیم دی گلوکونیک اسید و نمک مونو سدیم دی گلوکونیک اسید
- فرمول مولکولی: C6H11NaO7 (خشک).
- وزن مولکولی: 218٫14 gr/mol.
- نقطه جوش: در فشار عادی، نقطه جوش ندارد. در دمای 196 تا 198 درجه سانتی گراد، تجزیه می شود.
- نقطه ذوب: 170-175 درجه سانتی گراد.
- حلالیت: خیلی محلول در آب ( 59 گرم در 100 میلی لیتر آب در 25 درجه سانتی گراد) و حلالیت جزئی در اتانول.
- دانسیته: 1٫8gr/cm3.
- PH: بین 6٫5 تا 7٫5 در محلول 10 درصد.
موارد استفاده:
- به عنوان شلات کننده و ادتیو غذایی.
- در محصولات خانگی: در تمیز کننده های فرش، در خمیر های ریش تراشی.
- فرمولاسیون های حساس به مراقبت پوست و در تمیز کننده ها و … استفاده می شود.
- چسب: اکثر چسب ها و نماینده چسباندن در بسیاری از موارد کاربردی.
- کشاورزی: افزایش باروری غلات در خاک به عنوان خوراک حیوانات.
- کند کننده های خوردگی و عوامل ضد رسوب: نماینده چربی های فعال کننده سطح.
- کود های شیمیایی: عامل های شلات کننده.
- مواد شیمیایی آزمایشگاهی: توزیع مواد شیمیایی.
- پلاستیزر ها و موادی که خاصیت پلاستیکی دارند.
- عامل های آبکاری و آماده سازی سطوح.
- در تمیز کننده های پودری به عنوان تمیز کننده آلومینیوم و شیشه و …
نکات ایمنی:
به عنوان مواد سمی طبقه بندی نمی شود.