فرآیند لخته سازی و ته نشینی در تصویه آب:
لخته سازی یک فرآیند کاملا فیزیکی است که در طی آن آب تصفیه شده با سرعت بالا هم زده می شود تا میزان برخورد موثر ذرات کلوییدی افزایش پیدا کند تا میزان تشکیل ذرات درشت و چگال تر را ا فزایش دهد.
پس از لخته سازی، بیشتر آلاینده ها و لخته های تشکیل شده پس از 1 الی 2 ساعت ته نشینی حذف خواهند شد. در این فرآیند حتی میکرو ارگانیسم ها نیاز جذب لخته ها شده و حذف می شوند.
ته نشینی یک فرآیند فیزیکی دیگر است که باعث ته نشینی آلاینده ها و لخته های ایجاد شده توسط نیروی وزن می شود این امر به این علت اتفاق می افند که دانسیته لخته از دانسیته آب بیشتر است. فیلتراسیون سریع شامل 75-50 سانتی متر شن و آنتراسیت با قطر بین 1 تا 5/0 می باشد.
همه این مراحل باهم که شامل انعقاد و لخته سازی، ته نشینی و فیلتراسیون می باشد بسیاری از آلاینده ها را حذف میکند.
هم چنین این فرآیند ها کدورت را کاهش داده، شفافیت و خلوص آب را افزایش می دهند و بازده ضد عفنی را بالا می برند.اگر تمام میکروارگانیسم ها با این روش ها به حد استاندار مورد قبول سازمان های بهداشت نرسید می بایست مراحل ضد عفونی شدید تر اعمال شود.
بر اساس گزارشاتی که در سال 2007 در آمریکا منتشر شده است درصد روش های ضد عفونی به تفکیک در شکل زیر آورده شده است: