این ترکیب عمدتا به عنوان یک حلال غیر قطبی مفید است. هپتان می تواند بسیاری از ترکیبات آلی را حل کند و به عنوان یک حلال استخراج کننده عمل می کند.تفاوت اصلی بین هپتان و نرمال هپتان در این است که هپتان یک ترکیب آلی است که دارای هفت اتم کربن است که در ساختارهای شاخه ای یا غیر شاخه ای مرتب شده اند، در حالی که نرمال هپتان ساختار غیر شاخه ای دارد.
علاوه بر این، خواص هپتان بسته به ساختار شیمیایی می تواند متفاوت باشد، در حالی که نرمال هپتان یک مایع غیر قطبی و بی رنگ است که بوی نفت می دهد.مانند همه آلکان ها (پارافین ها، هیدروکربن های اشباع)، نرمال هپتان حلال بسیار خوبی برای مواد غیر قطبی، چربی ها و روغن ها است. به خصوص در صنعت داروسازی از آن به عنوان یک حلال بی اثر، برای خالص سازی، تبلور مجدد و شستشوی مواد فعال دارویی (API) استفاده می شود.
برخی از لاستیک های مصنوعی مانند پلی بوتادین به صورت محلول تولید می شوند. از آنجایی که نرمال هپتان از نظر شیمیایی بی اثر است (به اصطلاح عملکرد یا گروه عاملی ندارد) یک حلال ایده آل برای این واکنش حساس است.
گریس ها یا روغن های سنگین را می توان با پارافین هایی مانند نرمال هپتان رقیق کرد تا کاربرد آنها راحت شود. همچنین به عنوان یک جزء در رنگ ها، لاک ها و چسب ها استفاده می شود.نرمال هپتان دارای عدد اکتان 0 است که در سطح بین المللی تعریف شده است. این مسئله باعث می شود نرمال هپتان با خلوص بالا (حداقل 99.75٪) به عنوان سوخت مرجع برای تعیین عدد اکتان بنزین در یک موتور مورد استفاده قرار گیرد.
هپتان مایع به دلیل خواص شیمیایی ایده آل، همواره در میان مفیدترین مواد شیمیایی صنعتی قرار می گیرد. در میان بسیاری از کاربردهای دیگر، هپتان برای تولید مواد بیهوشی، سیمان، ترکیبات موجود در جوهرها، معرف های آزمایشگاهی، سنتز آلی و حلال ها استفاده می شود. علاوه بر مصارف صنعتی هپتان به عنوان حلال در آزمایشگاه های علمی نیز کاربرد فراوانی دارد.