پتاسیم سدیم تارتارات یا نمک راشل در پزشکی به عنوان داروی مسهل استفاده می شود. این ماده در فرآیند آبکاری نقره آینه مورد استفاده قرار گرفته و در آزمایشگاه ها به عنوان جزئی از محلول فهلینگ (معرف برای کاهش قندها) بکار می رود.محلول فهلینگ معرفی است که برای جداسازی گروه های فعال کتونی و کربوهیدرات های محلول در آب استفاده می شود و به عبارتی معرف هیدروکربن ها محسوب می شود.
نمک راشل در آبکاری، در وسایل الکترونیکی و پیزو الکتریک و به عنوان یک تسریع کننده احتراق در کاغذهای سیگار (شبیه به یک اکسید کننده در تجهیزات پیروتکنیک) استفاده می شود.نمک راشل در آب انحلال پذیری خوبی دارد و با افزودن یک اسید قوی مانند هیدروکلریک اسید به اسید تارتاریک تبدیل می شود.
در سنتز آلی پتاسیم سدیم تارتارات یا نمک راشل در محیط آبی برای تجزیه امولسیون ها، به ویژه برای واکنش هایی که در آن از یک معرف هیدرید بر پایه آلومینیوم استفاده شده است، کاربرد دارد. نمک راشل در صنایع غذایی نیز حائز اهمیت است. این ماده در صنعت تولید پکتین، تولید ژله، تولید کاغذ سیگار، صنایع گالوانیزه و تولید خمیردندان کاربرد دارد.
این ترکیب در کریستالوگرافی پروتئین یک رسوب معمولی است و همچنین یکی از ترکیبات معرف Biuret است که برای اندازه گیری غلظت پروتئین استفاده می شود.نمک راشل نگهدارنده یون های مس در محلول هایی با pH قلیایی است. این ماده در تهیه معرف Lowry برای تعیین غلظت پروتئین میکروزومال در میکروزوم های کبدی موش استفاده می شود.