کاربردهای صنعتی اسید سیتریک:
کاربردهای این ماده در صنایع مختلف شامل استفاده از این ماده در فرایند تولید مواد شوینده، صنعت آبکاری و فراوری چرم می باشد.
سیتریک اسید همچنین به عنوان بافر و آنتی اکسیدان در صنایع دارویی و آرایشی استفاده می شود.
به طور کلی سهم این ماده در صنایع مرتبط با مواد غذایی و نوشیدنی حدود 70٪، دارویی و رژیم غذایی 20٪ وتولید مواد تمیز کننده10% از مکمل های غذایی اسید سیتریک استفاده میکنند.
عامل پاک کننده:
این اسید با کاش میزان سختی اب که به دلیل وجود برخی از یون های فلزی مانند کلسیم و منیزیم در اب ایجاد میشود باعث نرم شدن اب میشود. به همین دلیل از این ماده در تولید صابون ها و مواد شوینده استفاده می شود و با این کار یا افزایش میزان کف زایی کیفیت شستشو افزایش میابد. پاک کننده های خانگی مورد استفاده در آشپزخانه و حمام نیز حاوی مقداری سیتریک اسید هستند.
این ماده نه تنها به عنوان یک پاک کننده بلکه به عنوان یک خوشبو کننده نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص اسید سیتریک برای پوست:
این اسید به دلیل خاصیت اسیدی ضعیفی که دارد به عنوان لایه بردار در تولید محصولاتی مثل اسکراب های پوستی که به از بین بردن پوست های مرده کمک می کند استفاده میشود. همچنین می توان به طور طبیعی از مقادیر کم ان در ماسک های خانگی هم استفاده کرد.
این ماده علاوه بر لایه برداری و جوان سازی پوست باعث افزایش طراوت پوست میشود و با کاهش چین و چروک، از بین بردن جای زخم و آکنه به سلامت و زیبایی پوست کمک می کند.
کاربرد اسید سیتریک در لوازم ارایشعلاوه بر این خواص در صنایع تولید کننده محصولات ارایشی و بهداشتی و مراقبتی پوست برای متعادل سازی سطح pHدر مواد ارایشی نیز از این اسید استفاده می شود.
این ماده در محصولاتی مانند صابونهای دست و صورت، شامپو بدن، محلول لاک پاک کن و برخی محصولات آرایشی دیگر نیز یافت می شود.
نرم کننده آب:
همانطور که گفته شد این اسید به دلیل خواصی مانند شلات کننده و عامل بافری به عنوان عامل نرم کننده آب در تولید مواد شوینده مورد استفاده قرار می گیرد.