طبقه بندی افت کش ها:
تنوع زیاد افت کش های موجود دلیل مهمی برای لزوم طبقه بندی انها به شیوه مناسب میباشد. اغلب این دسته بندی ها بر اساس فاکتور های مختلفی از جمله نوع آفت هدف، عملکرد افت کش، نوع ماده شیمیایی و میزان سمیت ان میباشد.
معمولا آفت کش ها بر اساس نوع افت هدف به سیزده نوع طبقه بندی میشوند حشره کش ها، علف کش ها، جونده کش ها، قارچ کش ها، کنه کش ها، جلبک کش ها، پرنده کش ها، باکتری کش ها، کرم کش ها، حلزون کش ها فنماتود کش ها، ماهی کش ها و تعدیل کننده های رشد که بر روی گیاهان و حشرات اثر گذار است.
شیوه عملکرد:
بر اساس مکانیسم افت کش بر روی افت هدف که منجر به کنترل و یا از بین بردن ان میشود دو شیوه اصلی وجود دارد.
افت کش تماسی:
این نوع از افت کش ها بر اساس تماس مستقیم با افت باعث کنترل افت میشوند. مثلا در مورد افت کش های گیاهی برای از بین بردن علف های هرز باید سطح کافی از علف هرز توسط افت کش مورد نظر پوشیده میشود.
افت کش های سیستماتیک:
این نوع از افت کش ها از طریق بخش یا عضوی از گیاه جذب شده و بعد در تمامی بخش های گیاه پخش میشود و در نهایت باعث از بین رفتن گیاه میشود.
در مورد حشره کش های سیتماتیک از طریق ریشه گیاه جذب شده و سپس به تمامی بخشهای آن منتقل میشود و به این وسیله باعث از بین رفتن حشراتی میشود که از گیاه تغذیه میکنند.
بر اساس نوع ترکیب شیمیایی:
این طبقه بندی بر اساس ساختار ترکیبات شیمیایی در فرمولاسیون افت کش است. ب این اسا افت کش های قرار گرفته در یک گروه دارای دستورالعمل مشابه برای کمک های اولیه، پاکسازی و کاربرد ایمن دارند.
این دسته بندی می تواند شامل گروه های: آفت کش های ارگانو فسفات، آفت کش های کاربامات، آفت کش های ارگانو کلره، آفت کش های تریازین، آفت کش های فینوکسی باشند.
طبقه بندی بر اساس میزان سمیت:
بر اساس طبقه بندی سازمان بهداشت جهانی WHO آفت کش ها بر اساس میزان LD50 به چهار گروه طبقه بندی میشوند میزان خطرات آفت کش ها بر اساس این شاخص و نوع فرمولاسیون آن که جامد باشد یا مایع و همچنین مسیر تماس که سیستم گوارش باشد یا پوست تفاوت دارند.