فرق آب مقطر با آب دیونیزه:
آب مقطر و آب دیونیزه اغلب امروزه با یکدیگر یکسان در نظر گرفته می شوند، اما این دو نوع آب متفاوت هستند. تقطیر یکی از قدیمی ترین اشکال تصفیه آب است و هنوز از آن استفاده می شود. محصول آب مقطر خالص و بدون آلودگی است. اما آب دیونیزه خالص تر از آب مقطر است.
تقطیر و دیونیزاسیون دو روش متفاوت برای تصفیه آب هستند که روش دوم بسیار ارزان تر است.
در تقطیر آلودگی ها و ناخالصی ها از آب جدا می شود اما در دیونیزاسیون یون های موجود در آب و همچنین ترکیبات آلی جدا می شوند.
برای استفاده در آزمایشگاه ها و صنایع داروسازی معمولا از آب های فوق خالص استفاده می شود.
یون ها چگونه اندازه گیری می شوند؟
یون ها الکتریسیته را هدایت می کنند. جریان الکتریکی با استفاده از یون ها از آب عبور می کنند. در نتیجه با اندازه گیری رسانایی الکتریکی آب می توان فهمید که آب چه محتوای یونی ای دارد.
هر چه مقدار یون های موجود در آب کمتر باشد، عبور برق دشوارتر است. بنابراین آب با مقدار رسانایی کمتر نسبت به آب با مقدار رسانایی بیشتر دیونیزه تلقی می شود.
انواع دستگاه های دیونایزر:
انواع مختلفی از دستگاه های دیونایزر برای اهداف و صنایع مختلف وجود دارد. اما در کل چهار نوع دیونایزر اساسی وجود دارد: