فرآیند تولید هگزامتا فسفات سدیم:
هگزا متا فسفات سدیم، از نظر شکل ظاهری ترکیبی جامد و سفید رنگ است و در آب محلول می باشد. این ترکیب، توانایی جذب رطوبت هوا را دارد و می تواند با یون های فلزی واکنش دهد.
به عنوان یک گیرنده استفاده می شود و در طیف گسترده ای از صنایع از جمله افزودنی غذایی، کاربرد دارد. کربنات سدیم گاهی اوقات به SHMP اضافه می شود تا pH را به 8.0 الی 8.6 برساند، که باعث تولید تعدادی از محصولات SHMP برای نرم شدن آب و مواد شوینده می شود.
برای تولید اسید سدیم پیرو فسفات، ابتدا ارتو فسفات مونو سدیم را حرارت می دهند که هگزامتا فسفات سدیم با حرارت دادن ارتو فسفات مونو سدیم تولید می شود.
2NaH2PO4 →Na2H2P2O7+H2O
سپس، پیرو فسفات گرم می شود و هگزامتافسفات سدیم مربوطه را تولید می کند:
3Na2H2P2O7 →(NaPO3)6 +3H2O
به دنبال آن خنک سازی سریع انجام می شود.
واکنش های هگزا متا فسفات سدیم:
SHMP در محلول آبی، به ویژه در شرایط اسیدی، به سدیم تری متا فسفات و سدیم ارتو فسفات هیدرولیز می شود. در اثر حرارت دادن هگزا متا فسفات سدیم، ترکیبات مونو سدیم ارتو فسفات و مونو سدیم پیرو فسفات تولید می شود.
تاریخچه هگزا متا فسفات سدیم:
اسید هگزامتافسفریک در سال 1849 توسط شیمیدان آلمانی تئودور فلیتمن نامگذاری شد. تا سال 1956، تجزیه و تحلیل کروماتوگرافی هیدرولیزهای نمک گراهام (سدیم پلی فسفات) وجود آنیون های حلقوی حاوی بیش از چهار گروه فسفات را نشان داد؛ این یافته ها در سال 1961 تأیید شد.
در سال 1963، اریش تیلو و اولریش شولکه شیمی دانان آلمانی موفق شدند با گرم کردن تری متافسفات سدیم بی آب، هگزا متا فسفات سدیم را تهیه کنند.