انواع گلیسیرین و ساختار آن:
گلیسیرین یا گلیسرول، مایع روغنی، بی بو و شفاف است. در واقع ستون فقرات گلیسرول در آن دسته از لیپیدها وجود دارد که به عنوان گلیسیرید شناخته می شوند.
به دلیل وجود سه گروه هیدروکسیل، گلیسرول با آب مخلوط می شود و ماهیت رطوبتی دارد. نام شیمیایی این ماده، الکل تری هیدروکسی می باشد.
انواع گلیسیرین:
گلیسیرین دو نوع وجود دارد:
گلیسیرین طبیعی حاصل از روغن و چربی از این قبیل، منابعی مانند نارگیل و نخل های روغنی و گلیسیرین مصنوعی مشتق شده از نفت.
ساختار گلیسرین:
گلیسرول گرچه آکایرال است، اما با توجه به واکنش های یکی از دو الکل اولیه، پروکایرال است.
کاربرد گلیسیرین در محصولات آرایشی:
این ماده به عنوان روغن اساسی به عطر اضافه می شود. این ماده توسط افرادی که پوستی حساس و تحریک پذیر دارند، استفاده می شود، زیرا با خاصیت مرطوب کنندگی از خشکی پوست جلوگیری می کند. این ماده رطوبت را از طریق لایه های پوستی جذب کرده و از خشک شدن و تبخیر بیش از حد آن آهسته و جلوگیری می کند.
کاربرد گلیسیرین در عصاره های گیاهی:
گلیسرول هنگامی که در روش "تنتور" استفاده می شود، به طور خاص به عنوان محلول 10٪، از رسوب تانن در عصاره های اتانولی گیاهان (تنتور) جلوگیری می کند. همچنین از این ماده به عنوان یک جایگزین "بدون الکل" برای اتانول به عنوان یک حلال در تهیه عصاره های گیاهی استفاده می شود.
کاربرد گلیسیرین در مایع سیگار الکترونیکی:
از گلیسیرین اغلب در سیگارهای الکترونیکی برای ایجاد بخار استفاده می شود. گلیسیرین، همراه با پروپیلن گلیکول، یکی از اجزای رایج مایع الکترونیکی است، محلول مورد استفاده در دستگاه های بخور الکترونیکی (سیگارهای الکترونیکی) است.
این گلیسرول با یک دستگاه بخور (یک سیم پیچ گرمایشی که اغلب از سیم Kanthal ساخته می شود) گرم می شود و باعث تولید آئروسل می شود که نیکوتین را به کاربر می رساند.