کاربردهای بی کربنات سدیم در صنعت:
کاربرد بی کربنات سدیم یا کاربرد جوش شیرین در پخت و تهیه غذا:
جوش شیرین موجود در فروشگاه های مواد غذایی بی کربنات سدیم خالص و دارای درجه غذایی است.
نانوایان مقدار کمی جوش شیرین را به مخلوط آرد، شکر، تخم مرغ، کره و سایر مواد موجود در کیک ها، کلوچه ها و سایر محصولات پخته شده اضافه می کنند. از جوش شیرین همراه با مایه ترشی که اسیدی است، استفاده می شود و محصول سبک تری با طعم اسیدی کمتری تولید می شود.
بسیاری از بوهای بد ناشی از اسیدها هستند و جوش شیرین هنگام واکنش با آن ها، این بوها را خنثی می کند. گازی که در طی واکنش اسید و باز بین جوش شیرین و اسیدی مانند خامه تارتار، آب لیمو یا اسید لاکتیک در دوغ آزاد می شود، باعث بالا رفتن کالاهای پخته می شود.
کاربرد بی کربنات سدیم یا جوش شیرین در محصولات مراقبت شخصی و داروها:
در محصولات مراقبت از پوست و مراقبت های شخصی مانند لوسیون ها و نمک های حمام، بی کربنات سدیم به کنترل تعادل اسید و باز محصول برای جلوگیری از خراب شدن آن کمک می کند.
در خمیر دندان، بی کربنات سدیم یا جوش شیرین با جدا کردن ذرات ریز غذا یا نوشیدنی هایی که می توانند مینای دندان را لکه دار کنند، به از بین بردن لکه های دندان کمک می کند. همچنین یک ماده رایج در دئودورانت است، زیرا می تواند به خنثی سازی رایحه های اسیدی بد بو کمک کند.
بی کربنات سدیم همچنین ماده موثری در محصولات ضد اسیدی است که برای تسکین دل درد و معالجه سو هاضمه اسید استفاده می شود. این کار با خنثی سازی سریع اسید معده و تسکین موقتی علائم ریفلاکس اسید انجام می شود.