نیتریت سدیم در صنایع غذایی:
در اوایل دهه 1900، تحقیقات بیشتر پیرامون استفاده از نیتریت سدیم به عنوان یک ماده افزودنی در صنایع غذایی، به عنوان افزودنی غذایی معرفی شد.
نیترات سدیم هنگامی که به عنوان نگهدارنده غذا استفاده شود، دارای خواص ضد میکروبی است. این ماده به طور طبیعی در سبزیجات سبز برگ وجود دارد.
نیتریت سدیم با میوگلوبین گوشت واکنش داده و باعث تغییر رنگ می شود، ابتدا به نیتروزومیوگلوبین (قرمز روشن) و سپس با گرم شدن به نیتروزوهموکروم (یک رنگدانه صورتی) تبدیل می شود. در صنعت بسته بندی گوشت، از سدیم نیتریت برای جلوگیری از بوتولیسم استفاده می شود.
نیتریت سدیم به گوشت طعم و رنگ می بخشد. از اکسیداسیون لیپید که منجر به خشکی می شود جلوگیری کند و از رشد میکروارگانیسم های بیماریزا جلوگیری می کند.
توانایی نیتریت سدیم در رسیدگی به موارد فوق الذکر منجر به تولید گوشت با ماندگاری طولانی شده و رنگ و طعم مطلوب را بهبود بخشیده است. طبق گفته دانشمندانی که برای صنعت گوشت کار می کنند، سدیم نیتریت باعث بهبود ایمنی مواد غذایی شده است.
سایر مواد افزودنی غذایی (مانند لاکتات و سوربات) محافظت مشابهی را در برابر باکتری ها ایجاد می کنند، اما رنگ صورتی دلخواه را فراهم نمی کنند.
نیتریت با پروتئین های هم و یون های فلزی واکنش می دهد و رادیکال های آزاد را توسط اکسید نیتریک (یکی از محصولات جانبی آن) خنثی می کند. خنثی سازی این رادیکال های آزاد چرخه اکسیداسیون لیپید را که منجر به خشکی می شود، خاتمه می دهد.
کاربرد نیتریت سدیم: