پودر روی باید به درستی و با دقت کنترل و نگهداری شود زیرا ماده ای قابل اشتعال و خطرناک است. باید همیشه در ظرف محکم بسته شده نگهداری شود و از موادی که با آنها سازگار نیست دور نگه داشته شود. این مواد عبارتند از آب، گوگرد، اسیدهای قوی و بازها، گرما، حلال های کلره دار و کادمیوم. این پودر همچنین به هوا مرطوب حساس است اما در مکان های خشک و خنک پایدار است.
روی یک عنصر کمیاب اساسی برای بیشتر اشکال زندگی است. به طور متوسط، بزرگسالان 2-4 گرم روی در بدن خود دارند. اکثر افراد مقدار کافی روی را از غذاهایی که می خورند مانند گوشت، صدف، تخم مرغ، حبوبات، کدو و دانه کنجد، آجیل بادام هندی، سیب زمینی و محصولات لبنی دریافت می کنند. بدن ما عنصر روی را ذخیره نمی کند، بنابراین مهم است که هر روز غذاهای متنوعی بخوریم تا این عنصر جایگزین شود.
روی نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن ما دارد و به بهبود زخم ها کمک می کند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد روی در صورت استفاده در عرض 24 ساعت از ظهور علائم، می تواند به درمان سرماخوردگی کمک کند. نداشتن روی کافی در بدن می تواند باعث کندی رشد، اختلال در تولید مثل، کاهش ایمنی بدن و اختلال در حس بویایی شود.
اگرچه انسان می تواند غلظت های نسبتاً زیادی روی را کنترل کند، اما مقدار زیاد روی هنوز هم می تواند باعث مشکلات برجسته ای بر سلامتی مانند گرفتگی معده، تحریکات پوستی، استفراغ، حالت تهوع و کم خونی شود. مقادیر بسیار بالای روی می تواند به پانکراس آسیب برساند و متابولیسم پروتئین را مختل کند و باعث تصلب شرایین شود. قرار گرفتن مداوم در معرض کلرید روی می تواند باعث اختلالات تنفسی شود.
در محیط کار، روی می تواند منجر به ایجاد یک بیماری آنفولانزا مانند معروف به تب فلز شود. این وضعیت پس از دو روز خود به خود از بین خواهد رفت و به دلیل حساسیت بیش از حد ایجاد می شود.پودر و فلز روی یک ماده بسیار رایج در طبیعت می باشد. بسیاری از مواد غذایی حاوی غلظت خاصی از این فلز هستند.
آب آشامیدنی همچنین حاوی مقادیر خاصی از روی است که ممکن است هنگام ذخیره در مخازن فلزی بیشتر شود. منابع صنعتی یا سایت های زباله سمی ممکن است باعث شوند مقادیر روی موجود در آب آشامیدنی به سطحی برسد که می تواند مشکلات سلامتی ایجاد کنند.
روی به طور طبیعی در هوا، آب و خاک وجود دارد، اما به دلیل افزودن روی از طریق فعالیت های انسانی، غلظت روی به طور غیر طبیعی روز به روز افزایش می یابد. بیشتر روی در طی فعالیت های صنعتی مانند استخراج، احتراق زغال سنگ و ضایعات و فرآوری فولاد به طبیعت اضافه می شود.