فیکسه کننده راکتیو در صنایع:
فیکسه کننده رنگ های راکتیو و مستقیم بدون فرمالدئید می باشد. همچنین برای افزایش ثبات رنگرزی و چاپ با رنگینه های مستقیم و راکتیو، ازاین فیکسه کننده بدون فرمالدئید استفاده می شود.
ساختار شیمیایی فیکسه کننده راکتیو:
ساختار شیمیایی فیکسه کننده راکتیو بر پایه ترکیب آمونیوم نوع چهارم می باشد. این ماده از نظر ماهیت یونی دارای بار مثبت می باشد یعنی کاتیونیک است.
کاربرد فیکسه کننده راکتیو:
ویژگی های فیکسه کننده راکتیو:
رنگ های راکتیو:
رنگ های راکتیوعمدتا برای رنگ آمیزی الیاف سلولزی مانند پنبه و ویسکوز استفاده می شوند، اما همچنین برای ترکیبات پشمی و پلی آمیدی نیز به کار می روند. طیف رنگ های واکنشی موجود گسترده است و استفاده از تعداد زیادی از تکنیک های رنگرزی را امکان پذیر می کند.
در رنگرزی الیاف سلولز با رنگ های واکنشی از مواد شیمیایی و کمکی زیر استفاده می شود:
تثبیت ضعیف رنگ، یک مشکل طولانی مدت با رنگ های واکنشی به ویژه در رنگ آمیزی دسته ای الیاف سلولز بوده است، جایی که به طور معمول مقدار قابل توجهی نمک برای بهبود فرسایش رنگ (و بنابراین تثبیت رنگ) نیز اضافه می شود.
بنابراین رنگ و نمک در پساب مهم ترین مسائل زیست محیطی در رنگ های واکنشی است. از آنجا که هر دو ماده رنگی واکنش پذیر فیکس نشده و فرم هیدرولیز شده آن محلول در آب هستند، از بین بردن آن ها در تصفیه خانه های بیولوژیکی فاضلاب مشکل است. بسیاری از رنگ های واکنشی حاوی هالوژن هستند.
دوز مصرف فیکسه کننده راکتیو FK-30 در سیستم رمق کشی:
میزان مصرف فیکسه کننده راکتیو در سیستم رمق کشی حدود 0.9 الی 1.3 درصد می باشد. لازم به ذکر است که در این سیستم pH حدود 5 الی 6 است و دمای سیستم 40 الی 60 درجه سانتیگراد می باشد. زمان واکنش بین 20 تا 30 دقیقه می باشد.
دوز مصرف فیکسه کننده راکتیو FK-30در سیستم پد:
میزان مصرف فیکسه کننده راکتیو در سیستم پد حدود 6 الی 10 گرم بر لیتر است.
شرایط نگهداری فیکسه کننده راکتیو:
این ماده در دمای 25 درجه سانتیگراد و در ظروف در بسته، به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری می شود. زمان انقضای آن یکسال پس از تولید می باشد.