منظور از سرمایه گذاری هوشمند به کار بردن هوش در سرمایه گذاری است. منظور از به کار بردن هوش در سرمایه گذاری هم استفاده از اطلاعات و تحلیل آن ها برای رسیدن به موفقیت در سرمایه گذاری است.قطعا انجام این اقدامات ساده نیست ولی با تمرین و انجام برخی روش ها رسیدن به هوشمندی در سرمایه گذاری امکان پذیر است.
قدم اول سرمایه گذاری هوشمند - به دیگران پول ندهید تا سرمایه شما را بر باد دهند
استخدام افرادی که فقط سرمایه شما را هدر می دهند، کار هوشمندانه ای نیست. اما ممکن است این اتفاق برای هر کسی رخ دهد. به طور مثال، شاید ندانسته مشاور مالی استخدام کنید که توان تشخیص ریسک های احتمالی و ضررهای آینده را نداشته باشد. یا پول شما را در حوزه اشتباهی سرمایه گذاری کند.شما خودتان هم باید مدیریت مالی را یاد بگیرید و احتیاط های لازم را انجام دهید. همچنین باید به محض احساس خطر، مشاور ناوارد را رد و مشاور مالی حرفه ای برای خود استخدام کنید.
قدم دوم سرمایه گذاری هوشمند - داشتن برنامه مالی
سرمایه گذاری هوشمند به معنای دریافت سود در کوتاه ترین زمان نیست. بلکه روندی است که به شما به عنوان سرمایه گذار اجازه می دهد تا بر طبق برنامه مالی صحیح و آینده نگرانه به اهداف مالی خود دست پیدا کنید، که شامل موانع اقتصادی و استراتژی ای است که هدف آن محصولات مالی است و می تواند شما را با وجود موانع به اهداف خود نزدیک کند.
به عبارت دیگر سرمایه گذارهای مختلف، سرمایه گذاری های و استراتژی های متفاوتی نیز دارند. به طور مثال، افراد جوان تر، بیشتر به سمت سرمایه گذاری در زمینه هایی تمایل دارند که سریع به پول نقد و سوددهی برسد تا مثلا خانه بخرند یا ادامه تحصیل بدهند.
افراد میان سال، شاید دوست داشته باشند روی استراتژی هایی متمرکز باشند که برای زمان بازنشستگی آنها سود و درآمد خوبی داشته باشد.افرادی که در دهه 60 زندگی خود قرار دارند نیز بیشتر به روش های سرمایه گذاری تمایل دارند که بیشترین بازگشت مالی را دارد.
قدم سوم سرمایه گذاری هوشمند - دانستن اینکه چه دارایی را باید خرید و فروش کنید
پس از برنامه ریزی مالی، شما باید پیگیر دارایی در شرایط مختلف اقتصاد کلان باشید. سهام و کالاها همیشه با توسعه اقتصاد، افزایش می یابند در حالی که اوراق قرضه در وضعیت بد اقتصادی، ارزش بیشتری پیدا می کنند. البته سرمایه گذاری هر کدام از این مسایل مالی با دیگری کاملا فرق دارد و دلیل آن نیز میزان عرضه و تقاضاهای متفاوت در کسب و کارهای مختلف است.
قدم چهارم سرمایه گذاری هوشمند - دانستن اینکه چه سهامی را باید بخرید یا بفروشید
شما به عنوان سرمایه گذار پس از اینکه نخستین قدم ها را پشت سر گذاشتید (به طور مثال، تعیین اینکه چگونه باید دارایی خود را در حوزه های مختلف سرمایه گذاری کنید)، باید قدم دوم را بردارید. به طور مثال، تصمیم بگیرید چه نوع سهامی را خرید و فروش کنید.
در این مورد باید سه مساله را در نظر بگیرید. مساله فنی، که از نمودار تجارت برای تعیین روند سهام های مختلف استفاده می کند. مساله ساختاری که از مسایل اقتصادی و نرخ های مالی برای تعیین ارزشمندی یا بی ارزشی سهام استفاده می کند. و سوم مسایل فرضی که در مورد کارهایی که سرمایه گذار باید انجام دهد، بحث می کند.
قدم پنجم سرمایه گذاری هوشمند - همیشه گوش به زنگ باشید
همیشه مراقب و گوش به زنگ بودن یعنی، اولویت، دنبال کردن اهداف و اولویت های تعین شده در برنامه مالی است. دوم، دنبال کردن تخصیص های سرمایه ای است که اهداف و اولویت ها را دنبال می کند. و سوم، انتخاب سهام و اوراق بهاداری است که به رسیدن به اهداف شما کمک می کند.
قدم ششم سرمایه گذاری هوشمند - همیشه باهوش و زیرک باشید
انسان ترکیبی از احساس و منطق است. احساسات از سیستم یک استفاده می کنند و بر اساس احساسات و درون یافته ها برای انسان تعیین می کنند چه مسیری را انتخاب کند. اما بخش منطقی و هوشمند با سیستم دو کار می کند. این بخش با سنجش و بررسی دلایل و تجزیه برنامه ها و اهداف شما به عنوان سرمایه گذار، تصمیماتی برای شما اتخاذ می کند که هیچ ارتباطی به افکار درونی و احساسات شما ندارد.