کاربرد و انواع آمین در صنایع:
آنیلین، اتانول آمین ها و چندین آمین دیگر کالاهای عمده صنعتی هستند که در ساخت لاستیک، رنگ، داروها و رزین ها و الیاف مصنوعی و برای برنامه های کاربردی دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.
اسیدهای آمینه ترکیبات آلی هستند که با هم ترکیب می شوند و پروتئین ایجاد می کنند. اسیدهای آمینه و پروتئین ها عناصر سازنده زندگی هستند.
هنگام هضم یا تجزیه پروتئین ها، اسیدهای آمینه باقی می مانند. بدن انسان از اسیدهای آمینه برای ساخت پروتئین استفاده می کند.
آمین ها در رنگ ها، داروسازی و فرآوری گازها نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع اسیدهای آمینه:
اسیدهای آمینه ضروری:
توسط بدن ساخته نمی شوند. در نتیجه، باید از مواد غذایی حاصل شوند. مانند: هیستیدین، ایزولوسین، لوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، ترئونین، تریپتوفان و والین.
اسیدهای آمینه غیر ضروری:
غیر ضروری به این معنی است که بدن ما یک اسید آمینه تولید می کند که مرتبط با غذای مصرفی نیز نمی باشد. اسیدهای آمینه غیر ضروری عبارتند از: آلانین، آرژنین، آسپاراژین، اسید اسپارتیک، سیستئین، اسید گلوتامیک، گلوتامین و تیروزین.
اسیدهای آمینه شرطی:
آمینو اسیدهای شرطی معمولاً ضروری نیستند، مگر در مواقع بیماری و استرس و عبارتند از: آرژنین، سیستئین، گلوتامین، تیروزین، گلیسین، اورنیتین، پرولین و سرین.
انواع آمین:
ویژگی های آمین ها:
پیوند هیدروژنی به طور قابل توجهی بر خصوصیات آمین های اولیه و ثانویه تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، متیل و اتیل آمین ها گازهای تحت شرایط استاندارد هستند، در حالی که الکل های متیل و اتیل مربوطه مایعات هستند. آمین ها دارای بوی مشخص آمونیاک و آمین های مایع دارای بوی مشخص ماهی هستند.