رنگبری با آنزیم لاکاز:
لاکاز یک آنزیم اکسید کننده حاوی مس می باشد که در بسیاری از گیاهان، قارچ ها و میکرو ارگانیسم ها یافت می شود و در صنایع مختلفی مانند نساجی، رنگرزی صنایع غذایی و… کاربرد گسترده ای را دارا می باشد.
استفاده از آنزیم laccases در صنعت نساجی در حال رشد بسیار سریع می باشد. علاوه براین به دکلریته کردن فاضلاب نساجی، جهت سفید کنندگی پارچه ها استفاده می شود.
و تغییر سطح از پارچه و افزایش سطح سایشی و همچنین در صنعت نساجی در شستن جین مورد بررسی قرار گرفته است که با کاهش backstaining می تواند همراه باشد.
در تولید شلوار جین به واسطه اینکه فرآیند رنگ بری در چندین مرحله انجام می شود و از طرفی مقدار رنگ خارج شده بیش از حد مجاز می باشد.
عمدتا در فرآیند های قدیمی و گذشته پارچه های جین جهت رنگ بری از سنگ شور کردن استفاده می شده که منجر به فرسایش مورد نظر از پارچه می شود. پس از این فرآیند عمل سفیدگری با سدیم هیپوکلریت انجام می شود.
همانطوری که گفته شد رنگ برداری توسط آنزیم لاکاز صورت می گیرد. بدین صورت که کروموفور رنگزای نیل توسط آنزیم شکسته و بی رنگ می شود. همچنین باعث زمینه طوسی - خاکستری در محل رنگ برداری شده است. و در مقایسه با هیپوکلریت سدیم از قدرت بیشتری برخوردار است.
مزایای آنزیم رنگبر لاکاز:
عملکرد آنزیم رنگبر لاکاز:
هر چقدر پایداری حرارتی Heat Stability آنزیم زیاد باشد، نشاسته را با سرعت بیستری تجزیه می کند. از طرف دیگر pH نیز مهم است، چرا که بسته به نوع آنزیم در pH مشخص بیشترین عملکرد را دارد:
ایجاد سایه خاکستری، عدم نیاز به اضافه نمودن مواد کمکی به حمام، تابع هر دما و pH ای است.