آهار گیری با آنزیم آمیلاز و کاتالاز:
یکی از بهترین روش های برطرف کردن آهار از روی کالا استفاده از آنزیم ها از نوع کاتالیزورهای بیوشیمی یعنی بیو کاتالیست ها هستند.
آنزیم هایی که برای تجزیه مواد آهار به کار می روند به دو گروه کلی تقسیم می شوند:
آمیلاز" آلفا " مولکول آمیلو یکتین را به صورت رندوم به واحد های کوچک تر تبدیل می کند اما "بتا "آمیلاز فقط شاخه های جانبی مولکول آمیلو پکتین را از انتهای مولکول هیدرولیز می کند و برای آهار گیری سریع کاربرد ندارد.
آنزیم کاتالاز Catalase:
کاتالاز آنزیمی است که تقریبا در همه موجودات زنده یافت می شود. این آنزیم در اکثر ارگان های بدن نیز می باشد. آنزیم کاتالاز آب اکسیزنه را به اکسیژن و آب را تجزیه می کند. و همچنین آنزیم کاتالاز یکی از مهم ترین آنزیم ها در محافظت از سلول در مقابل آلودگی اکسیدی به وسیله آب اکسیژنه به آب و اکسیژن در هر ثانیه می باشد.
پارچه های تهیه شده از الیاف طبیعی از قبیل پنبه معمولا قبل از رنگرزی با پراکسید هیدروژن سفیدگری می شوند، کالای سفیدگری شده حاوی مواد شیمیایی بسیار فعال است و هرگونه پراکسیدی که بر روی پارچه بر جای بماند می تواند با فرآیند رنگرزی تداخل ایجاد کند. لذا تصفیه و پاکسازی پس از عملیات سفید گری مورد نیاز می باشد.
روش متداول، خنثی کردن کالای سفیدگری شده با عوامل احیا کننده است که این کار نیازمند دقت فراوانی هست در حالی که آنزیم عملکرد راحت تری دارد. زیرا مصرف آن ها راحت تر و سریع ترمی باشد. میزان اندکی از آنزیم کاتالاز توانایی پراکسید هیدروژن به آب و اکسیژن را دارد.
در مقایسه با تصفیه پارچه سفید گری شده به روش مرسوم، فرآیند آنزیمی سبب کاهش مصرف آب و ایجاد پساب پاک تر می کند.