روش های آهارگیری:
به طور کلی برطرف کردن آهار نشاسته با یکی از چهار روش زیر ممکن است:
از بین روش های بالا آهارگیری با آنزیم و اکسید کننده ها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
1- آهارگیری با اکسید کننده ها:
فرآیند آهارگیری با اکسید کننده ها به کمک مواد زیر انجام می شود:
2- آهارگیری با آنزیم:
آنزیم ها از نظر شیمیایی پروتئین هایی با وزن مولکولی زیاد هستند که با کاتالیزورهای شیمیایی معمولی تفاوت دارند، زیرا در حرارت وpH محدودی عمل می کنند. نام گذاری آن ها بر اساس نام ماده ای که باید تجزیه شود، انجام می گردد.
3- آهارگیری با تخمیر:
ارزان و قدیمی ترین روش که در آن از هیچ ماده شیمیایی استفاده نمی شود. در این مدت پارچه به صورت 24 ساعت در آب با درجه حرارت 25 تا 40 قرار گرفته و باکتری های موجود در آب تکثیر شده و به تخریب نشاسته می پردازند.
4- روش استفاده از اسید:
اسید استفاده شده در این روش اسید کلریدریک و اسید سولفوریک بوده که باعث حل شدن سلولز علاوه بر نشاسته می باشد، که برای عدم انجام این اتفاق غلظت اسید، حرارت و مدت زمان باید کنترل شود.