درصد خلوص اسید فسفریک:
اسید ارتوفسفریک استرهایی نیز تشکیل می دهد که ارگانوفسفره نامیده می شوند. اسید فسفریک معمولاً در آزمایشگاه های شیمیایی به عنوان محلول آبی 85٪ مشاهده می شود که یک مایع شربت دار بی رنگ، بی بو و غیر فرار است.
کود اسید فسفریک:
از کود قابل توجه فسفات در خاک مناطق آبیاری استفاده می شود. اسید فسفریک تجاری (52٪ P2O5 موجود) با استفاده بیش از حد اسید سولفوریک به فسفات سنگ آسیاب شده تولید می شود. این اسید فسفریک معمولاً برای تولید سوپرفسفات غلیظ روی مقدار اضافی سنگ فسفات استفاده می شود.
کاربرد اسید فسفریک:
- کاربرد غالب اسید فسفریک برای کودها است که تقریباً 90٪ از تولید آن را مصرف می کند.
- از اسید فسفریک خوراکی به عنوان (افزودنی E338 19) برای اسیدی کردن غذاها و نوشیدنی ها مانند انواع کولاها و مربا استفاده می شود، که طعم مزه ای ترش یا ترشی دارد. نوشیدنی های غیر الکلی حاوی اسید فسفریک، که شامل کوکاکولا است، گاهی اوقات نوشابه های فسفاته یا فسفات نامیده می شود.
- در درمان ضد زنگ با پوشش تبدیل فسفات یا انفعال.
- به عنوان یک استاندارد خارجی برای تشدید مغناطیسی هسته ای فسفر -31.
- در سلول های سوختی از اسید فسفریک استفاده می شود.
- در تولید کربن فعال نیز به کار می رود.
- در میکرو ساخت برای اچ کردن نیترید سیلیکون به طور انتخابی با توجه به دی اکسید سیلیکون.
- به عنوان تنظیم کننده pH در محصولات آرایشی و بهداشتی و مراقبت از پوست.
- به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده در صنایع لبنی، صنایع غذایی و دام و طیور به کار می رود.
تاریخچه اسید فسفریک:
اسید فسفریک به طور مستقل به عنوان یک جز خاکستر استخوان در سال 1770 توسط دو شیمی دان سوئدی، یوهان گوتلیب گان و کارل ویلهلم شیله کشف شد. چهار سال بعد، شیل کشف کرد که می توان اسید را با افزودن اسید نیتریک به فسفر تولید کرد.