واکنش پذیری اسید تارتاریک:
ایزومر اسید تارتاریک، می تواند در چندین واکنش شرکت کند. همانطور که در طرح واکنش زیر نشان داده شده است، اسید دی هیدروکسیملئیک با واکنش اسید تارتاریک با پراکسید هیدروژن در حضور نمک آهن تولید می شود.
HO2CCH(OH)CH(OH)CO2H + H2O2 → HO2CC(OH)C(OH)CO2H + 2 H2O
اسید دی هیدروکسیملئیک می تواند با اسید نیتریک به اسید تارتونیک اکسید شود.
انواع اسید تارتاریک:
اسید تارتاریک خوراکی:
فارماکودینامیک اسید تارتاریک برای تولید دی اکسید کربن از طریق تعامل با بی کربنات سدیم پس از مصرف خوراکی استفاده می شود. دی اکسید کربن معده را گسترش می دهد و در طی رادیوگرافی با کنتراست مضاعف یک ماده حاجب منفی ایجاد می کند.
نتایج حاصل از یک مطالعه نشان داد که در مرکبات، میوه های تولید شده در کشاورزی ارگانیک حاوی مقادیر بیشتری اسید تارتاریک نسبت به میوه های تولید شده در کشاورزی معمولی هستند.
اسید تارتاریک صنعتی:
اسید تارتاریک در بسیاری از میوه ها وجود دارد و تنها استفاده برای تولید صنعتی انگور است. به دلیل خاصیت آن در موارد مختلف از جمله: آنتی اکسیدان، اسید کننده، تقویت کننده طعم، تثبیت کننده و عامل جداسازی استفاده می شود.
کاربرد اسید تارتاریک: