تولید سولفوریک اسید با استفاده از گوگرد:
هنگامیکه گوگرد در مجاورت اکسیژن، اکسید می شود، گوگرد دی اکسید به دست می آید. گوگرد مذاب در کوره ریخته می شود و در انفجار هوای خشک سوزانده می شود.
سپس گوگرد دی اکسید در مجاورت کاتالیزگر و در واکنش با اکسیژن اضافی به گوگرد تری اکسید، تبدیل می شود. از واکنش گوگرد تری اکسید با آب، محلول سولفوریک اسید به دست می آید.
همچنین از واکنش گاز گوگرد دی اکسید باهیدروژن پراکسید یا آب اکسیژنه نیز اسید سولفوریک تولید می شود.
خواص اسید سولفوریک:
از جمله خواص سولفوریک اسید می توان به خاصیت اکسید کنندگی بالای آن اشاره کرد. این اسید جزو اسیدهای قوی محسوب می شود. مولکول های این ماده دارای گشتاور قطبی هستند، که می توانند با یکدیگر پیوند هیدروژنی برقرار کنند.
پس سولفوریک اسید مایعی است دارای نقطه جوش بالا و همچنین ویسکوز است یعنی گرانروی زیادی دارد. این شرایط مولکولی علت به خوبی در آب حل شدن اسید سولفوریک می باشد که باعث تولید محلول های اسیدی مختلف می شود. نمناک است و به راحتی رطوبت هوا را جذب می کند.
این یک ماده اکسید کننده قوی است و در دمای بالا با بسیاری از فلزات واکنش نشان می دهد. H₂SO₄ غلیظ نیز یک ماده خشک کننده قوی است. افزودن آب به اسید سولفوریک غلیظ یک واکنش بسیار گرمازا است و می تواند منجر به انفجار شود.
کاربرد اسید سولفوریک:
شرایط نگهداری اسید سولفوریک:
به دلیل خطرناک بودن این ماده و به منظور جلوگیری از خطرات ناشی از اسید سولفوریک برای نگهداری این محصول از ظروف چند لایه پلی اتیلنی استفاده می شود. در ضمن لازم است بدانید که این ماده باید به دور از نور خورشید نگهداری شود.