تولید و شرایط نگهداری اسانس صنعتی:
اسانس ها را به طور صنعتی می توان تولید کرد. تولید اسانس صنعتی با استفاده از دستگاه های سیستم سورتینگ، دستگاه های خرد کن، خشک کن تفاله ها، مخزن های خیساندن، برج های تقطیر، فیلترهای موردنیاز، دستگاه های تبخیرکننده و ماشین های مخلوط کننده امکانپذیر می باشد.
روش های استخراج اسانس با توجه به نوع گیاه، اسانس و کیفیت مطلوب در اسانس گیری بسیار متفاوت است. برای استخراج اسانس از روش هایی چون تقطیر با بخار آب، توسط حلال های شیمیایی، پرس سرد، استفاده از فشار بخار آب، گاز دی اکسیدکربن، آب جوش و خلاء استفاده می شود.
از نظر فنی، روش آب جوش و خلا برای اسانس گیری از گیاهان دارویی مناسب تر می باشد زیرا با این روش کیفیت اسانس تولیدی، مطلوب تر است.
در بخش اسانس گیری با توجه به نوع فعالیت آن مجموعه باید حداقل دارای بخش هایی مثل انبار مواد اولیه، خشک کن، دستگاه اسانس گیری و تجهیزات پس از اسانس گیری باشد، که دستگاه اسانس گیری خود نیز باید دارای بخش هایی مثل منبع تولید حرارت، دیگ آب جوش، پمپ خلا، شیر جداکننده و شیر تخلیه باشد.
چگونه اسانس روغنی مایع به اسانس پودری تبدیل می شود:
از اینولین به عنوان یک ماتریس برای محافظت از کل مشخصات اسانس و تبدیل آن ها به پودر استفاده می کند. اینولین یک فیبر محلول و یک پروبیوتیک است که به عنوان یک حامل فعال و فنی عمل می کند و دارای مزایای مثبت بر هضم و انتقال است.
این فناوری منحصر به فرد فرصت های جدیدی را برای استفاده از روغن های اسانسی در نسخه پودری فراهم می کند.
فرق بین اسانس با عصاره در چیست؟
اسانس با عصاره متفاوت می باشد. غلظت روغن ها یا روغن های اسانسی نسبت به عصاره ها بسیار بیشتر است و با استخراج اسانس های روغنی از مغز یا دانه گیاه تولید می شوند. به عنوان مثال، روغن لیمو رایج است و اغلب به عنوان جایگزینی پوست لیمو تازه استفاده می شود.
شرایط نگهداری اسانس:
اسانس ها را می توان از گیاهان از برگ، گل، میوه، دانه و ریشه آن ها تهیه کرد. به طور کلی اسانس ها بی رنگ هستند و مخصوصا در زمانی که تازه تهیه می شوند ولی به مرور زمان به دلیل اکسیداسیون و مواد رزینی شدن رنگ آن ها تیره می شوند برای جلوگیری از این تغییرات باید اسانس ها را در مکان خنک، خشک و ظرف های سر بسته از جنس شیشه نگه داری کرد.