انواع اسانس گل (بخش اول):
اسانس گل سفید:
گل ها و گوهرهای سفید به طور سنتی با خلوص، شفافیت، خصوصیاتی مانند نرمی، انعطاف پذیری همراه هستند. اسانس های موجود در این مجموعه به این مفهوم کلی می پیوندند و در اینجا اسانس هایی وجود دارد که خواب راحت (شکوه صبح سفید) را تسهیل می کنند، از انرژی منفی یا ناخواسته (بومادران سفید) باز می مانند و با ایجاد آرامش (ملخ سیاه) استرس را کاهش می دهند.
عصاره بنفش سفید نماد اوج پاکی و بی گناهی است و اغلب هنگام برخورد با زخم های عاطفی عمیق، آسیب های عاطفی، نفرت از خود و PTSD استفاده می شود. اسانس گل سفید از ترکیبی از گیاهان معطر مانند اسطوخودوس و نعناع ساخته شده است که باعث بهبودی سردرد و دردهای جزئی می شود که از گردش خون ضعیف، آب و هوای نامناسب و یا عادات غذایی و اعتیادات غیر عادی بدتر می شود. برای تسکین احتقان سینوس می توان از روغن ضد درد ضد گل ضد گل استفاده کرد.
اسانس گل سرخ:
اسانس گل رز نوعی معمولاً در رایحه درمانی استفاده می شود. این اسانس از گیاه گل رز یا سرخ گرفته شده و حاوی ترکیبات معطر گل است. این ترکیبات دارای خواص درمانی هستند و برای تعدادی از اهداف مرتبط با سلامتی استفاده می شوند.
هنگامی که با روغن حامل (مانند جوجوبا، بادام شیرین یا آووکادو) ترکیب می شود، می توان روغن اسانس گلاب را مستقیماً روی پوست قرار داد یا به مقدار خیلی کم به حمام اضافه کرد.گفته می شود که محصولات مراقبت از پوست که به طور مستقیم بر روی پوست قرار می گیرند، باعث آبرسانی به پوست خشک، پاک کردن آکنه، کاهش علائم پیری، به حداقل رساندن زخم ها و کمک به بیماری هایی مانند اگزما و روزاسه می شوند.
اعتقاد بر این است که این پیام ها بر عوامل بیولوژیکی مانند ضربان قلب، سطح استرس، فشار خون، تنفس و عملکرد ایمنی بدن تأثیر می گذارد. روغن اسانس گل رز به طور معمول به عنوان یک درمان آروماتراپی برای مصارف بهداشتی کاربرد دارد.
اسانس گل مگنولیا:
رایحه این اسانس شیرین، گلی و تازه است که از بخار گیاه به دست می آید. روغن ماگنولیا به خوبی با سایر رایحه های گل و همچنین روغن مرکبات ترکیب می شود. این اسانس می تواند رایحه ای دوست داشتنی و شیرین را به مخلوط های روغن های اسانس اضافه کند بدون اینکه غالب باشد. گل ماگنولیا از چین تهیه شده و از گل های درخت ماگنولیا تهیه شده است.
این یک اسانس روغنی، نادر و منحصر به فرد است که مدت هاست در طب سنتی چین مورد ستایش قرار گرفته است. شکوفه های ماگنولیا معمولاً در شب برداشت می شوند، در حالی که رایحه آن ها بسیار قوی است. درخت مگنولیا دارای برگ های سبز وسیع و گل های سفید بزرگ با گلبرگ های نیزه ای است که بوی جذابی از خود به بیرون می دهد.
در جنوب آسیا، رایحه گل های ماگنولیا با تجدید رشد و شروع جدید همراه است. این اسانس از گلبرگ های درخت ماگنولیا توسط بخار، تقطیر می شود. اسانس ماگنولیا به دلیل دشواری در رشد و برداشت شکوفه های گل پر هزینه است. مانند اسانس اسطوخودوس و ترنج، ماگنولیا در درجه اول حاوی لینالول است. روغن های غنی از لینالول دارای فواید تسکین دهنده و آرام بخشی قوی برای احساسات و پوست هستند.
اسانس شمشاد ورنیا:
برگ ها قبل از گلدهی در اوایل بهار جمع آوری می شوند و برای استفاده در عصاره خشک می شوند. برگ ها بوی نامطبوع و طعمی تلخی دارند. شمشاد بومی جنوب و غرب اروپا (به ویژه کشورهای مدیترانه ای)، آسیای غربی و شمال آفریقا است، اما اکنون این گیاه در سراسر جهان کشت می شود. شمشاد یک درختچه همیشه سبز است.
این گیاه دارای یک سیستم ریشه ای متراکم است که شبکه ای از ریشه های نازک و زرد را تشکیل می دهد. تنه پوست آن دارای پوست قهوه ای مایل به زرد و چروکیده است. شمشاد مقدار زیادی گرده تولید می کند و زود شکوفا می شود و این باعث جذابیت گیاه برای زنبورهای عسل می شود. برگ ها قبل از گلدهی در اوایل بهار جمع آوری می شوند و برای استفاده در عصاره خشک می شوند.
برگ ها بوی نامطبوع و طعمی تلخ و قابض دارند. برگ های شمشاد حاوی اسانس، تانن و آلکالوئیدها، بوکسین (عامل اصلی طعم تلخ)، پارابوکسین و پارابوکسونیدین می باشند. و پوست این گیاه حاوی کلروفیل، موم، رزین، لیگنین و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، فسفر، آهن و سیلیسیم می باشد.
اسانس گل یاس:
روغن یاس و اجزای ترکیبات مصنوعی اسانس یاس دارای خواصی هستند که تعدادی از فواید سلامتی را به همراه دارد. اگرچه این یک داروی خانگی محبوب است که برای درمان همه چیز از افسردگی گرفته تا عفونت استفاده می شود، اما بیشتر به عنوان داروی تب بر شناخته می شود.
هنگامی که در مراقبت از پوست استفاده می شود، روغن اسانس یاس به عنوان یک ضد باکتری موثر و تسکین دهنده خشکی پوست و اگزما عمل می کند و باعث افزایش گردش سلول می شود تا باعث ایجاد زخم شود. در درمان عدم تعادل پوست به طور کلی، یاسمن سطح هورمون ها را متعادل می کند و به عنوان یک درمان کاهش دهنده فشار استثنایی عمل می کند. شکستگی مو را تقویت و متوقف می کند. اسانس یاس حاوی خواص مرطوب کننده می باشد.
مشابه گل های مورد علاقه طرفداران مانند روغن جوجوبا، روغن یاسمن سبک است و می تواند به سختی در ساقه مو و کوتیکول نفوذ کند. همچنین رطوبت و کشش طبیعی شما را حفظ می کند. چرا اسانس یاس اینقدر گران است؟
یکی از دلایل گران بودن عطرهای یاسمن این است که حدود 7.5 میلیون گل برای تولید فقط یک کیلوگرم روغن اساسی عطر مورد نیاز است. دلیل دیگری که این عطر به چنین قیمت بالایی سفارش می کند این است که گرفتن این نت غنی از گل در یک عطر بسیار دشوار است. از این گل برای تهیه دارو نیز استفاده می شود.
اسانس آویشن:
روغن آویشن به طور معمول از طریق تقطیر بخار از برگ و گل گیاه تیموسوس ولگاریس به دست می آید. در اولین تقطیر، اسانس آویشن قرمز تولید می شود که یک روغن تیره با رایحه ای تند است. روغن آویشن قرمز اغلب در عطر سازی استفاده می شود. اگر روغن آویشن قرمز فرآیند تقطیر دوم را طی کند، یک روغن طلایی تا زرد کم رنگ حاصل می شود.
این رایج ترین نوع روغن آویشن است. به سادگی به آن اسانس روغنی آویشن یا روغن آویشن سفید گفته می شود. آویشن از طریق دهان برای برونشیت، سرفه سیاه، گلودرد، قولنج، آرتروز، ناراحتی معده، درد معده (ورم معده)، اسهال، اختلال حرکتی در کودکان (دیس پراکسی)، گاز روده (نفخ شکم)، عفونت کرم انگلی و اختلالات پوستی مصرف می شود.
چه چیزی با اسانس آویشن خوب مخلوط می شود؟ آویشن به خوبی با انواع اسانس روغنی مانند اسانس ترنج، سدرود، بابونه، ارس، لیمو، نیولی، ماندارین، ملیسا، رزماری و درخت چای ترکیب می شود.
اسانس گل های بهاری:
اسانس های روغنی برای گل های بهاری با 10 دستور تهیه می شوند: بهار با شکوفه دادن گل ها و درختان، فصل زیبای سال است. این اسانس شامل رایحه های گل و مرکبات و همچنین برخی روغن های خاکی هستند. این اسانس شامل گیاهان بابونه رومی، شمعدانی، اسطوخودوس، مرکبات، لیمو، نارنگی، گریپ فروت، چوب، برگاموت یا ترنج، درخت چای، شکوفه گیلاس و چوب درخت سرو می باشد.
اسانس شکوفه گیلاس:
شکوفه گیلاس به دلیل سطح غنی از آنتی اکسیدان و خاصیت تسکین دهنده شناخته شده است. سرشار از اسیدهای چرب، موانع طبیعی پوست را ترمیم می کند تا پوستی صاف و لطیف ایجاد کند. شکوفه گیلاس درخت جادویی بسیار نفسگیر و زیبایی است که اهمیت خاصی در فرهنگ ژاپن دارد.
چوب گیلاس برای محصولات خانگی، سبدهای تهیه شده از پوست، عصاره های پوست که به عنوان رنگ استفاده می شود. اکسیری دارویی برای درمان بیماری های گلو و سیستم تنفسی است. عصاره های شکوفه ها و برگ های آن در محصولات آرایشی و آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد. شکوفه ها و برگ های آن هر دو خوراکی هستند و به عنوان مواد فصلی در ژاپن استفاده می شوند.
شکوفه ها با ترشیجات در نمک و سرکه یوم حفظ می شوند و از آن در میوه های خوشمزه از جمله شیرینی پزی، کیک و کوچک، نان، مرنگ، ژله، برنج، نمک و چای استفاده می شود. از برگ های حفظ شده معمولاً به عنوان بسته بندی خوراکی استفاده می شود. عصاره سرکه آلو از شکوفه گیلاس منبع غنی اسید کافئیک و سایر آنتی اکسیدان های فنلی است.
این اسانس موانع طبیعی پوست را ترمیم می کند تا پوستی صاف و لطیف ایجاد کند. از نظر درمانی احیا کننده، ضد پیری، سفید کننده و یک ماده ضد گلیکز است که باعث تشکیل کلاژن در فیبروبلاست ها می شود.
این اسانس خاصیت ضد التهابی دارد و همچنین می تواند با مهار تولید ملانین به سبک شدن رنگدانه های ناهموار در اثر آفتاب کمک کند. این ماده پوست را از سموم پاک می کند تا پوستی سالم و روشن ایجاد کند. شکوفه گیلاس از خانواده گل رز است.
اسانس آلوئه ورا:
روغن آلوئه ورا از مایع گیاهی آلوئه ورا تهیه می شود که از ساقه به دست می آید. این اسانس در رژ لب، لوسیون، مراقبت از پوست، ماسک های مو و بدن استفاده شده است. اسانس آلوورا از ژل آن بر گرفته شده است. ژل آلوئه ورا که یک تونر طبیعی است، به عنوان جایگزینی برای مرطوب کننده، محافظت و بازیابی پوست ایده آل است.
اسانس گل وحشی:
گل وحشی به گیاهانی که گل برداشت نشده و بریده نشده است، گفته می شود، اسانس گل وحشی در واقع از "اسانس گل زنده" تولید می شود. این اسانس ها از گل هایی تهیه می شوند که هنوز به گیاه و ریشه های آن متصل هستند.