کاربرد تیتان در صنایع:
پودر تیتانیوم:
متالورژی پودر تیتانیوم (P/M) امکان ایجاد شکل خالص یا قسمت های نزدیک شکل خالص بدون اتلاف مواد و هزینه مربوط به ماشین کاری اجزای پیچیده از شمش های ساخته شده را فراهم می کند. پودرها را می توان با روش ترکیبی اولیه یا با استفاده از آلیاژهای قبلی تولید کرد و سپس با قالب تزریق فلز، فشار داغ ایزواستاتیک، نورد مستقیم پودر یا شکل دهی شبکه با لیزر، یکپارچه کرد.
تولید تیتانیوم:
یکی از روش های تولید تیتانیوم، استفاده از تکنیک ابتدایی ترکیبی (BE) می باشد. روش سنتی تولید تیتانیوم از طریق فرآیند کرول است، که شامل کلرزنی سنگ معدن TiO2 در حضور کربن و واکنش TiCl4 حاصل با منیزیم، برای تولید اسفنج تیتانیوم است. این فرآیندها در دمای بالاتر از 1040 درجه سانتی گراد انجام می شود.
اندازه ذرات اسفنج از 45 تا 180 میکرومتر است. این ظرافت ها به صورت نامنظم و متخلخل با مورفولوژی اسفنجی مانند ساخته شده اند و سپس با مواد افزودنی آلیاژ مخلوط می شوند و در نهایت متراکم می شوند. بعد از آن، در خلا متلاشی می شوند تا یک جز 99 الی 99.5٪ متراکم تولید کند.
فشار داغ ایزواستاتیک (HIP) می تواند چگالی این قطعات را بیشتر افزایش دهد و از لحاظ اقتصادی اجزای سازنده بیشتری نسبت به قطعات ریخته گری یا فرفورژه تولید کند، اما تخلخل موجود در مواد باعث کاهش خواص و شکستگی می شود.
آیا تیتانیوم در بدن انسان وجود دارد؟
هیچ نقش بیولوژیکی برای تیتانیوم وجود ندارد. مقدار قابل توجهی از تیتانیوم در بدن انسان وجود دارد و تخمین زده شده است که ما تقریباً 0.8 میلی گرم در روز مصرف می کنیم، اما بیشتر آن ها بدون جذب شدن از طریق ما عبور می کنند. این فلز سمی نیست و بدن انسان می تواند تیتانیوم را با دوز زیاد تحمل کند.