سایر کاربردهای عمده تجاری کلرید سدیم شامل استفاده از آن در ساخت کلر و هیدروکسید سدیم توسط تجزیه الکترولیتی و تولید کربنات سدیم توسط فرآیند Solvay است. الکترولیز کلرید سدیم آبی باعث تولید هیپوکلریت سدیم، NaOCl، ترکیبی از این ماده، اکسیژن و کلر می شود که به مقدار زیاد در سفید کننده کلر خانگی استفاده می شود.
هیپوکلریت سدیم همچنین به عنوان سفید کننده صنعتی برای خمیر کاغذ و منسوجات، برای کلرزنی آب و در داروهای خاص به عنوان ضد عفونی کننده و قارچ کش استفاده می شود که یک ترکیب ناپایدار است که فقط در محلول آبی به کار برده می شود.
این ماده همچنین در برخی فرآیندهای صنعتی مانند برنزه سازی و تهیه پشم مورد استفاده قرار می گیرد. کربنات سدیم یا خاکستر سودا، Na2CO3، به طور گسترده ای در طبیعت توزیع می شود و به عنوان مواد تشکیل دهنده آب های معدنی و به عنوان مواد معدنی جامد نترون، ترونا و ترموناتریت ظاهر می شود.
مقادیر زیادی از این نمک قلیایی در ساخت شیشه، مواد شوینده و پاک کننده ها استفاده می شود. کربنات سدیم برای تولید بی کربنات سدیم با دی اکسید کربن تصفیه می شود. فرم منوهیدرات کربنات سدیم، به عنوان ماده تشکیل دهنده در توسعه دهنده ها، به طور گسترده استفاده می شود.
این فلز معمولاً با هوا کاملاً واکنش می دهد و واکنش پذیری آن تابعی از رطوبت نسبی یا محتوای بخار آب موجود در هوا است. خوردگی سدیم جامد توسط اکسیژن نیز با وجود مقدار ناخالصی کمی در سدیم تسریع می شود.
در هوای معمولی، فلز سدیم واکنش داده و یک لایه نازک هیدروکسید سدیم تشکیل می دهد، که می تواند به سرعت دی اکسید کربن را از هوا جذب کرده و بی کربنات سدیم تشکیل دهد. این عنصر با نیتروژن واکنش نمی دهد، بنابراین معمولاً در جو نیتروژن غوطه ور نگه داشته می شود.
از آنجا که این ماده با دی اکسید کربن، به عنوان یک پیشرانه معمول در خاموش کننده های منظم، واکنش می دهد، کپسول های آتش نشانی مخصوص پودر خشک مورد نیاز است. مونوکسید سدیم به طور معمول از طریق اکسیداسیون این عنصر در هوای خشک تشکیل می شود.