تیتانیوم اتوکسید یک ترکیب شیمیایی به شکل مایعی بی رنگ است که در حلال های آلی محلول است اما به راحتی هیدرولیز می شود. این ماده به صورت تجاری به فروش می رسد. از آلکوکسیدهای تیتانیوم (IV) و زیرکونیوم (IV) در سنتز آلی و علوم مواد استفاده می شود.
آنها ساختارهای پیچیده تری را از آنچه در فرمول های تجربی پیشنهاد شده است اتخاذ می کنند. هر دو Ti(OEt)4 عمدتا به عنوان تترمر با پیوندهای کئوردیناسیونی، هشت وجهی در اطراف مراکز فلزی وجود دارد.
دو نوع مرکز تیتانیوم وجود دارد که بستگی به تعداد لیگاندهای نهایی در مقابل اتصالات آلک اکسید دارد. Zr(OEt)4 از نظر ساختاری مشابه این ماده است و تقارن مجازی ساختار هسته M4O16 برای ساختارهای تترامر این ترکیبات C2h می باشد.از هر دو الکوکسید Ti و Zr می توان برای رسوب فیلم های ریز ساختار دی اکسید تیتانیوم یا ZrO2 استفاده کرد:
M(OEt)4 + 2H2O → MO2 + 4EtOH
این لایه های نازک از طریق هیدرولیز الکوکسید ایجاد می شوند. اکسیدهای حاصل از نظر شیمیایی مقاوم هستند. ساختار فیلم های اکسید فلز رشد یافته در این ماده تحت تأثیر وجود کاتالیزورهای باز یا اسید برای هیدرولیز می باشد.
به طور کلی اسید کاتالیز باعث تولید یک سل می شود که در آن زنجیره های پلیمری به طور تصادفی جهت دار و خطی هستند. در حالت پایه، خوشه های بوته ای یا شبکه های متصل به هم تولید می شوند، این ساختارها می توانند محصولات جانبی حلال و واکنش را به دام بیندازند و یک پوشش ژل مانند ایجاد کنند.
الکوکسیدهای TiIV و ZrIV همچنین مواد اولیه بالقوه ای برای کاتالیزورهای زیگلر-ناتا هستند که در پلیمریزاسیون آلکن استفاده می شوند. واسطه ها در هیدرولیز متبلور شده اند، آنها علاوه بر اتوکسید موجود در قسمت خارجی خوشه ها، از اکسیدهای داخلی نیز برخوردار هستند.
در سال 1988 میلادی، مقاله ای با موضوع اثر حلال بر رسوب همگن تیتانیا توسط هیدرولیز اتوکسید تیتانیوم منتشر شده است. بر اساس چکیده این مطالعه، در این کار، روشی برای مطالعه و کنترل رشد تیتانیا کلوئیدی توسط هیدرولیز اتوکسید تیتانیوم در الکل اتانول، 1-بوتانول و ترت بوتیل ایجاد شده است.
رشد ذرات از پراکندگی نور لیزر متحرک از تقریباً 0.02 تا 1.0 میکرومتر دنبال شده است. ارزیابی سینتیک رشد ذرات نشان داده که رشد توسط پدیده های سطحی کنترل می شود و نوع رسوب تشکیل شده تحت تأثیر حلال است و این مطالعه یکی از نمونه کاربردهای تیتانیوم اتوکسید می باشد.