اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

یک سیستم پنوماتیک از چه اجزای مهمی تشکیل شده است؟
برای بهره گیری از سیستم پنوماتیکی به اجزای مختلفی نیاز است و اولین چیزی که به آن نیاز داریم، کمپرسور هوا است و همچنین، به سیلندر هوا نیز نیاز پیدا می کنیم.

مکانیک17

این سیلندرها با حرکت خود، نیروی لازم برای حرکت یک موتور را تامین می کنند. سومین جزء مهم در سیستم های پنوماتیکی، «محرک» (Actuator) است. محرک سبب باز و بسته شدن شیرها - یا سوپاپ ها - در سیستم می شود. موتور، جزء چهارم از اجزای یک سیستم پنوماتیکی است و به هنگام حرکت سیلندر، مورد استفاده قرار می گیرد.

سیلندرها:
سیستم پنوماتیک از طریق تبدیل نیرو به انرژی پتانسیل کار می کند و در ادامه، این انرژی پتانسیل با عمل محرک یا سیلندر به انرژی جنبشی تبدیل می شود. به طور معمول، تبدیل انرژی از طریق پیستون و شاتون قابل انجام است. پیستون، حرکتی خطی به شکل بالا و پایین یا چپ و راست خواهد داشت.

در سیلندرهای پنوماتیک به طور معمول، هوای فشرده، پیستون را تنها در یک جهت حرکت می دهد. در پایان حرکت پیستون، در اثر خروج هوا، خلاء ایجاد می شود که این خلاء به کمک یک فنر، سبب بازگشت پیستون به محل اولیه خود خواهد شد.

شیرها:
برای کنترل جریان هوا در سیستم پنوماتیکی از «شیرها» (Valve) بهره می گیرند که هریک، عملکرد مختلفی دارند. برای شروع به کار سیستم از شیرهای «شروع آرام» (Soft-Start) یا شیرهای «خاموش و روشن» (On-Off Valve) استفاده می شود. برای کنترل دبی جریان نیز از شیرهای کنترل جریان بهره می گیرند. برخی دیگر از شیرهای مورد استفاده در سیستم های پنوماتیک در زیر آورده شده اند.

  • «شیر خروجی» (Exhaust Valve): جهت تخلیه گازهای سیستم.
  • «Shut-off Valve»: برای بستن شیر خروجی.
  • «شیر ایمنی» (Safety Valve): برای متوقف کردن ناگهانی سیستم.
  • «شیر هوا» (Air Valve): کنترل هوای ورودی و خروجی به سیستم.
  • «شیر سلونوئیدی» (Solenoid Valve): شیرهایی که در سیستم های پیچیده تر مورد استفاده قرار می گیرند و عملکرد آن ها به کمک جریان الکتریکی امکان پذیر است و در گفتار عامیانه به آن ها «شیر برقی» نیز گفته می شوند.

اتصالات:
اجزای مختلف یک سیستم پنوماتیک به کمک «اتصالات» (Fittings) به یکدیگر متصل می شوند. تمامی اجزای سیستم پنوماتیکی تحت فشار هوا هستند و بنابراین، این اتصالات باید از آب بندها و اورینگ های مناسبی استفاده کرده باشند. اتصالات موجود در این سیستم ها از مواد با جنس ها - فلزی و پلیمری - و شکل های مختلفی تشکیل شده اند.

لوله ها و شلنگ ها:
در سیستم های پنوماتیک، «شلنگ ها» (Tubing) و «لوله ها» (Hoses) به شکل متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند. از لوله ها به طور معمول در سیستم های فشار قوی و از شلنگ ها در سیستم هایی با فشار پایین بهره می گیرند. این لوله ها نیز به طور معمول از جنس های مختلفی ساخته شده اند که انواع انعطاف پذیر و پلیمری آن موارد مصرف بیشتری دارند.

بخش خلاء:
زمانی که فشار به شکل قابل ملاحظه ای از فشار اتمسفریک کمتر شود، خلاء ایجاد خواهد شد. برای به وجود آوردن چنین شرایطی باید تمامی هوای محبوس خارج شود و به همین منظور از تولیدکنننده های خلا یا پمپ های خلاء استفاده می شود. این پمپ های خلا، هوای فشرده را از طریق یک دیفیوزر خارج می کنند و سبب ایجاد خلا می شوند.

تهیه و آماده سازی هوا:
به هنگام فشرده سازی هوا، گرما ایجاد می شود و زمانی که این هوا سرد شود، میعان به وجود خواهد آمد که تامین هوای فشرده را دچار مشکل می کند. علاوه بر این، در اجزای تشکیل دهنده هوا ناخالصی هایی همچون گرد و غبار و ذرات معلق وجود دارد.

اگر هوای فشرده حاوی این آلاینده ها وارد بخش های سیستم پنوماتیک مانند شیرها، سیلندرها و لوله ها شود، به طور قطع در عملکرد دستگاه اختلال ایجاد می کند و در نهایت، سبب از کار افتادن دستگاه خواهد شد.

به منظور حفظ عملکرد مناسب سیستم، باید هوای فشرده، فیلتر شود. به سادگی می توان از یک فیلتر هوا برای این کار استفاده کرد اما باید فشار ورودی به سیستم را به کمک رگولاتور فشار باید رصد کرد. علاوه بر این، هوای خشک ورودی نیز نیاز به روان کاری دارد تا سبب آسیب به تجهیزات پایین دستی نشود.

کاهنده صدا:
به هنگام خروج گاز از سیستم پنوماتیک، صدای زیادی تولید می شود که برای کاهش آن از «کاهنده صدا» (Silencer) بهره می گیرند. این صدا بسته به نیرو و فشار جریان ممکن است به صورت انفجاری باشد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>