ویژگیهای فیزیکی
اولین راهی که می توانید این ترکیب شیمیایی را تشخیص دهید، ویژگی های فیزیکی آن مانند بوی قوی، نقطه انجماد و غیره است اما این روش چندان دقیق نیست زیرا ممکن است از نظر فیزیکی شبیه سایر مواد شیمیایی باشد. به عنوان مثال بوی آن بسیار شبیه اتر است که یکی دیگر از مواد شیمیایی بی رنگ و فرار است.
تجزیه شیمیایی
دقیق ترین راه شناسایی کلروفرم از طریق تجزیه شیمیایی است. این ترکیب را می توان با استفاده از کیت های آزمایش شیمیایی در آزمایشگاه یا با گرفتن نمونه شناسایی کرد. این روش به ویژه در تشخیص وجود تری کلرومتان در محیط که برای مطالعات اکولوژیکی و حفاظت از حیات وحش مهم است، بسیار موفقیت آمیز است. به عنوان یک ماده سمی که کاربردهای جنایی زیادی دارد آزمایشات سم شناسی آن نیز برای پزشکی قانونی بسیار مهم است.
سرنوشت کلروفرم در محیط زیست
کلروفرم هم به صورت طبیعی و هم به صورت صنعتی تولید می شود. در حقیقت حدود 660000 تن از این ماده هر سال تولید می شود که 90 درصد آن از منابع طبیعی است. برخی از این منابع طبیعی شامل چندین گونه جلبک دریایی، قارچ ها و فرآیندهای طبیعی غیر زنده در خاک است.این ترکیب به راحتی تبخیر می شود و در حالت گازی به سایر ترکیبات تجزیه می شود. ترکیبات تولید شده در اثر تجزیه کلروفرم عبارتند از:
میزان تخریب این ترکیب شیمیایی بسته به محل پراکندگی آن متفاوت است. در هوا عمر آن بین 55 تا 620 روز است. از طرف دیگر تجزیه بیولوژیکی آن در آب، بسته به عمق آب و شرایط هوازی یا بی هوازی از 1.5 روز تا بیش از 1000 سال می تواند متفاوت باشد. با این حال، خوشبختانه تری کلرومتان تجمع پذیر نیست و همین امر تأثیر آن بر محیط زیست را به حداقل می رساند.