دسته بندی عایق ها:
تا اینجا به خوبی با انواع عایق لوله آشنا شده ایم. اما به طور کلی، عایق ها از جمله عایق های لوله را می توان در دسته بندی های مختلفی قرار داد.
به عبارت دیگر، گزینه های مختلفی را می توان برای عایق کاری در نظر گرفت که به طور عمده این گزینه ها بر اساس دمای عملیاتی انتخاب می شوند. از این رو، عایق های مکانیکی را می توان بر اساس دسته های زیر طبقه بندی کرد.
عایق سلولار چیست؟
عایق سلولار یا سلولزی از دانه های مجزای سلولزی تشکیل شده است. این مواد سلولزی شامل شیشه یا فوم پلاستیکی همچون شیشه، فوم فنولیک یا نیتریل رابر است.
عایق گرانولی چیست؟
این نوع عایق شامل خرده هایی کوچک است و در میان آن ها حفرات و فضای خالی وجود دارد. چنین موادی را گاهی اوقات به عنوان «سلول باز» (Open Cell) نیز در نظر می گیرند چراکه گازها توانایی عبور از میان حفرات آن ها را دارند. از جمله عایق های گرانولی می توان به کلسیم سیلیکات و «پرلیت قالب گیری شده» (Molded Perlite) اشاره کرد.
عایق بازتابنده چیست؟
عایق های بازتابنده برای کاهش انتشار پرتوهایی با طول موج بلند در سطوح بکار می رود که این مورد سبب کاهش انتقال حرارت تابشی از سطح می شود.
عایق فیبری چیست؟
این عایق ها از فیبرهایی با قطر اندک تشکیل شده اند و به صورت طبیعی یا مصنوعی وجود دارند. این فیبرها به طور معمول به کمک چسب به یکدیگر چسبانده می شوند. فیبرهای طبیعی شامل شیشه، پشم سنگ، پشم سرباره و سیلیکا آلومینا است.
عایقه ورقه ای چیست؟
این عایق ها از ورقه ها یا ذارت کوچک تشکیل شده اند و ممکن است به کمک چسب به یکدیگر متصل شده باشند. «ورمیکولیت» (Vermiculite) و «میکا» (Mica) از جمله این عایق ها به شمار می آید.