فرمینگ در واقع به مجموعه عملیاتی گفته می شود که طی آن ورق گالوانیزه را به صورت مورد نظر شکل دهی و نورد می کنند. بعد از انجام عملیات فرمینگ به کمک دستگاه های خاص، سطح مقطع و شکل ورق می تواند به شکل ذوزنقه، سینوسی، کرکره ای و شیروانی باشد.
برای نمونه طرح شیروانی که انواع مختلف دارد و ظاهر آن بسیار شبیه به سفال است و قابلیت انجام رنگ آمیزی به رنگ دلخواه را دارد. فرآیند رنگ آمیزی ورق های گالوانیزه به این صورت است که با استفاده از رنگ های پودری و سپس پخته شدن در کوره انجام شده، پایداری مناسبی در برابر شرایط محیطی داشته و جلوه زیباتری را ایجاد می کند.
بعد از فرمینگ ورق گالوانیزه، قابلیت های آن افزایش می یابد و به دلیل داشتن شکل خاص، آماده کاربرد متفاوت از جمله به عنوان سرپوش می شود و تحمل بار و استحکام بیشتری خواهد داشت. دستگاه های مورد استفاده در زمینه فرمینگ این قابلیت را دارند که از ضخامت کم تا ضخامتی در حدود 2 میلی متر را شکل دهی کنند که در محل های مختلف کاربرد دارند.
انجام عمل فرمینگ به دو صورت امکان پذیر است که شامل روش گرم و روش سرد می شود. روش سرد بسیار متداول بوده و می توان با داشتن قالب های خاص شکل مورد نظر را ایجاد کرد. شکل سینوسی و ذوزنقه ای این ورق ها بسیار متداول هستند و از دیرباز مورد استفاده قرار گرفته اند. امروزه تجهیزاتی ساخته شده است که در زمان کوتاهی و با دقت بالا عملیات فرمینگ را انجام می دهند و سبب کاهش هزینه ها و زمان صرف شده می شوند.
همان گونه که اشاره شد در بسیاری از موارد نمی توان ورق گالوانیزه را به صورت خام به کار برد و همواره نیازمند انجام عملیات شکل دهی هستیم. برای انجام فرمینگ ورق گالوانیزه از دستگاه های متفاوتی استفاده می شود تا ورق را برای کاربرد مورد نظر آماده سازی کنیم و به دلیل ایجاد زاویه های خاص در ورق، قابلیت و کارایی آن افزایش می یابد.