کاربرد ریخته گری پیوسته چیست؟
ریخته گری مداوم، از روش های پرکاربرد و در حال توسعه در صنعت فولاد، مخصوصا کارخانه های تولید میلگرد به شمار می رود.
در سال 2003 میلادی (1382 شمسی)، حدود 21 درصد از میلگردهای دنیا با استفاده از این روش ساخته شدند. به طور کلی، ریخته گری پیوسته در ساخت محصولات نیمه ساخته نظیر شمش، شمشال، شمشه و تختال کاربرد دارد. این محصولات، طی فرآیندهای ثانویه به محصولات قابل استفاده در صنایع دیگر تبدیل می شوند.
ریخته گری پیوسته چگونه اجرا می شود؟
ریخته گری پیوسته طی چهار مرحله اصلی شامل ریختن ماده مذاب به درون پاتیل، انتقال ماده مذاب به پاتیل میانی، عبور ماده مذاب از قالب بسیار خنک و برش قطعات انجام می گیرد. تصویر زیر، ترتیب اجرای این چهار مرحله را به خوبی نمایش می دهد.
در هنگام عبور ماده مذاب از درون قالب خنک کننده، یک پوسته سخت در اطراف مواد به وجود می آید. این مسئله باعث حفظ دمای بالا در مرکز رشته به وجود آمده می شود.
تجهیزات مورد استفاده در ریخته گری پیوسته کدام هستند؟
ریخته گری پیوسته با استفاده از تجهیزات مخصوص و بزرگ اجرا می شود. پاتیل میانی، قالب خنک کننده و ابزار برش از المان های شاخص در این فرآیند هستند. پاتیل میانی یا اصطلاحا «تاندیش» (Tandish)، به منظور اطمینان از کافی بودن فلز مذاب برای اجرای فرآیند ریخته گری مورد استفاده قرار می گیرد.
قالب خنک کننده نیز وظیفه اعمال مایع جداکننده و کاهش دمای مواد مذاب را بر عهده دارد. اطراف این قالب، کاملا بسته است. در انتهای فرآیند، دستگاه برشکاری اکسیژنی، رشته های فولاد را به قطعات کوچک تر برش می دهند.
مواد قابل استفاده برای قطعات ریخته گری پیوسته چه هستند؟
ریخته گری پیوسته، فرآیندی است که به طور گسترده در ساخت قطعات فولادی مورد استفاده قرار می گیرد. با این وجود، امکان استفاده از این روش برای تولید قطعات آلومینیومی و مسی نیز وجود دارد.
مزایا و معایب ریخته گری پیوسته چیست؟
اصلی ترین مزیت های ریخته گری مداوم عبارت هستند از:
از محدودیت های ریخته گری پیوسته می توان به موارد زیر اشاره کرد: