کاربرد ریخته گری قالب پوسته ای چیست؟
ریخته گری قالب پوسته ای در صنایعی به کار می رود که نیاز به ساخت قطعات کوچک تا متوسط با دقت بالا باشد. به عنوان مثال، این روش در تولید بدنه جعبه دنده، سر سیلندر، میله های اتصال و اهرم های اتومبیل کاربرد دارد.
ریخته گری قالب پوسته ای چگونه اجرا می شود؟
ریخته گری با قالب پوسته ای، طی شش مرحله اصلی شامل مدل سازی، ساخت قالب، سر هم کردن قالب، ریختن مواد مذاب به درون قالب، خنک کاری و خارج کردن قطعه انجام می گیرد. تصویر متحرک زیر، نحوه ساخت قالب ماسه رزینی در این فرآیند را نمایش می دهد.
به منظور خروج قطعه در انتهای ریخته گری پوسته ای، قالب شکسته می شود. با وجود یکبار مصرف بودن قالب، مدل قطعه، برای ساخت قالب در چرخه های بعدی قابل استفاده است.
مواد قابل استفاده برای قطعات ریخته گری قالب پوسته ای چه هستند؟
از ریخته گری در قالب پوسته ای می توان برای ساخت قطعاتی از جنس مواد آهنی و غیر آهنی استفاده کرد. چدن، فولاد کربنی، فولاد آلیاژی، فولاد ضد زنگ، آلیاژهای آلومینیوم، آلیاژهای مس و آلیاژهای نیکل از متداول ترین مواد قابل استفاده در این فرآیند هستند.
تجهیزات مورد استفاده در ریخته گری قالب پوسته ای چه هستند؟
در فرآیند ریخته گری پوسته ای، از یک دستگاه مخصوص برای ساخت قالب استفاده می شود. از دیگر ابزارها و تجهیزات مورد استفاده در این فرآیند می توان به مدل های چدنی چندبار مصرف، ماسه رزینی و آون اشاره کرد.
مزایا و معایب ریخته گری قالب پوسته ای چیست؟
برخی از مهم ترین مزیت های ریخته گری قالب پوسته ای عبارت هستند از:
از محدودیت های ریخته گری با قالب پوسته ای می توان به موارد زیر اشاره کرد: