در ابتدا، سردرگمی قابل توجهی برای محققان در مورد ساختار انواع سازه های کریستال های مویزنایت پیش آمد. تعدادی از محققان به داشتن سیستم مکعب (C)، شش ضلع (H)، و رومبوهدرال (R)تقارن اعتقاد داشتند. این پیچیدگی حاصل از وجود انواع ساختمان مختلف بود که نشان دهنده توالی انباشته مختلف شش ضلعی لایه اتم می باشد.
بیش از 151 گونه شناخته شده در مورد کاربید سیلیکون وجود دارد، که همه از آن به درستی به عنوان "مویزنایت" استفاده می کنند.تنها گونه، حاضر حال در 4H و 6H از آلفاSiC- می تواند به شکل توده رشد نماید. هر دو گونه ها شش ضلعی، و هر دوعملکرد مواد نزدیک به بی رنگ می باشند. موزنیت مصنوعی نزدیک بی رنگ به صورت فرم 6H است.
گونه های4H، که دارای خواص بسیار نزدی به گونه هایی از 6H می باشند، در حال حاضر برای نیمه هادی ها که تولید می شوند استفاده می شود. تمایز کلیدی گونه هایی از 6H جذب بسیار ضعیف زیر 425 نانومتر درطیف مرئی می باشد. بتا وSic، از گونه های 3C، مکعب است و دارای ساختار بلوری حتی نزدیک به گونه هایی از الماس از 4H و 6H می باشد.
بزرگ ترین مویزنایت طبیعی یافت شده تا کنون فقط 4.1 میلیمتر طول دارد! این موزنایت توسط کمپانی شفا یمین در اطراف رودخانه کیشون (Kishon) اسرائیل در سال 2012 یافت شد. این موزنیت توسط GIA نیز تایید و بررسی شده است همچنین این شرکت توانسته نمونه های زیادی را با رنگهای متنوع در آن منطقه استخراج نماید.
به دلیل رسانندگی گرمایی همانند الماس از مویزنایت سنتتیک در الکترونیک و کاربردهای حرارتی استفاده می شود. سختی بالای مویزنایت سبب شده که در آزمایش های فشار بالا مانند سندان الماس بکار برد. از آنجا که الماس های بزرگ معمولاً خیلی گران هستند، در آزمایش های که نیاز به سندان بزرگ تر دارد معمولاً از مویزنایت مصنوعی استفاده می شود.