از جمله اخذ مجوزات لازم
در فرایند ترخیص تجهیزات رادیویی، میبایست مراحل گواهی تائید نمونه، گزارش تائید، مجوز ترخیص، مجوز یا پروانه بهره برداری، مجوز واردات و صادرات، مجوز خرید و فروش و همچنین ثبت سفارش این تجهیزات انجام پذیرد. در ادامه به تفصیل در مورد هر یک از مراحل گفته شده صحبت خواهیم کرد.
1-گواهی تأیید نمونه
گواهی تأیید نمونه، از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی صادر می شود. در این تأییدیه، گواهی می شود که کالا و تجهیزات مخابراتی مورد نظر، با استاندارد های فنی و مقررات تصویب شده ی سازمان تطابق کامل دارد و استفاده از آن برای اتصال به شبکه های ارتباطی کشور، مجاز و بلامانع است.برای دریافت گواهی تأیید نمونه، پس از طی روال اداری و مکاتبات با آزمایشگاه ها، یک نمونه از کالا برای آزمایشگاه های همکار و تأیید شده (مندرج در وب سایت سازمان تنظیم مقررات)، فرستاده می شود.
در آزمایشگاه به بررسی مدارک، نصب و پیکربندی کالاها، انجام آزمایش و آزمون ها برای بررسی کیفیت و استانداردهای تجهیزات، بررسی نتایج آزمون و تهیه گزارش آزمون ها پرداخته شده و پس از طی این مراحل، در صورتی که وجود استانداردهای کیفی نمونه کالا، در آزمون ها محرز شود، گواهی تأیید نمونه از طرف سازمان تنظیم مقررات برای کالا صادر می گردد.
2- گزارش تأیید
این گزارش برای تأیید تجهیزاتی صادر می شود که بخشی از مشخصات آن ها با ضوابط و مقررات سازمان مغایر است، یا به دلیل عدم امکان آزمایشات لازم، امکان صدور گواهی تأیید نمونه برای این تجهیزات وجود ندارد.
3- مجوز ترخیص
برای ترخیص تجهیزات مخابراتی، پس از ثبت سفارش و دریافت گواهی تأیید نمونه، مجوز ترخیص صادر خواهد شد.مجوز یا پروانه بهره برداری به منظور استفاده و اپراتوری دستگاه ها و تجهیزات مخابراتی و رادیویی، ارتباطی و فن آوری صادر می شود. برای نصب و استفاده از این تجهیزات، اخذ این مجوز ضروری است.
5- مجوز واردات و صادرات
جهت واردات تجهیزات مخابراتی و یا صادرات آن ها، بایستی نسبت به اخذ این مجوز اقدام نمود.خرید و فروش دستگاه ها و تجهیزات مخابراتی نیز نیازمند دریافت مجوز از نهادهای مربوطه می باشد. همان طور که ذکر شد، هرگونه صادرات و واردات، خرید و فروش، انتقال مالکیت، ساخت و تولید این تجهیزات و دستگاه ها، وابسته به مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می باشد.